Снимка: архив, Reuters
fallback

Датското председателство на ЕС подкрепя скорошното приемане на България и Румъния в Шенген. Това каза посланикът на Дания в България Коре Янсон на пресконференция за приоритетите на датското председателство.

Дания ще бъде активна в подкрепа на членството на България в Шенген, въпросът ще присъства в дневния ред на Европейския съвет, увери Коре Янсон.

Коре Янсон акцентира върху тежестта на икономическата криза в Европа и изтъкна справянето с нея като най-важен въпрос през 2012 година. По думите му основните усилия ще бъдат насочени към стимулирането на растеж в Европа.

За европейците е от ключово значение Европа да продължи да съществуват като глобална икономическа сила, с която всички се съобразяват, смята датският посланик.

Според него след 30 години членство в ЕС българското население ще се радва на толкова високи доходи, колкото гръцкото население, ако не и на по-високи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

White Rabbit

преди 12 години

и ние не искаме туристи от Дания по нашите плажове ! :D

45

Badi

преди 12 години

"Според него след 30 години членство в ЕС българското население ще се радва на толкова високи доходи, колкото гръцкото население, ако не и на по-високи."Tova moje da se talkuva po mn na4ini naprimer ako standrta na Garciq edin den stane kato tozi na Albaniq.

44

галактика

преди 12 години

Тия са на принципа на маргаритката - "обича ме, не ме обича, обича ме, не ме обича".... Когато е време за речи - всички ни хвалят, дойде ли време за гласуване - да, ама не. Ама пък и ние защо се сърдим - достатъчно е да обходим заглавията на новините в медиите, и сами ще видим колко сме готови и колко не сме. Темата не обхваща САМО състоянието на границите.... Е, за съжаление - така е.

fallback