Снимка: архив, БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Oще по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

мариан

преди 12 години

като имат нужда от големи отпуски що не ги ползват.кой рабонтик не си е ползвал отпуската....няма такива.но работник е едно служител е друго.....търтей..както казва народа.сега всички служители ще се натискат да станат работници нали.И БЕЗ ОТПУСКИ В НЯКОЙ СВЕРИ И ТО ПОВЕЧЕТО ЩЕ СИ СТОЯТ ЗАЩОТО ИМА ДАЛАВЕРА ПАК

154

КОКАЛА

преди 12 години

A,така Боко уволнявай всички, затваряй всичко така се управлява,така се гради ДЪРЖАВА давай на *** помощи и работа, нас ни зарежи ние сме тъпите БЪЛГАРИ.НЕДЕЙ ДА НИ МИСЛИШ................ ...Господ забавя ала не прощава................Помни..........

153

Анонимен

преди 12 години

По въпроса за отпуските,предлагам на г-н Борисов и държавните служители да ползват отпуските си ,както в частния сектор:пускаш молба за 20 дни ползваш 10.

fallback