Снимка: Архив Булфото
fallback

Няма информация по линия на специалните служби за евентуални атаки в София.

"По наша информация става дума за ежегодна провокация на определена дата и Израел се опитва да поиска от държавите в Европа повишаване на сигурността", коментира министърът на отбраната Аню Ангелов по повод разпространената снощи информация от израелски медии за възможни терористични нападения срещу израелски граждани у нас и по-специално на летище "София".

Плановете били те да бъдат извършени около годишнината от ликвидирането на лидера на военното крило на Хизбула Имад Мугния – 12 февруари.

Oще по темата

"Няма никаква конкретна информация за предстоящ атентат за това по какъв начин и къде ще бъде", каза Ангелов.

"Молбата на Министерството на транспорта на Израел е да се повиши сигурността на летищата при излитане и кацане на самолети на Израел. Доколкото знам, е имало заседание на кризисния щаб в Министерството на транспорта за мерки за сигурност на летище "София". Винаги около тази дата Израел очаква такива атаки. По принцип от Израел предупреждават всички европейски столици", каза още министърът.

Темата за подготвян терористичен акт на територията на нашата страна не стои, заяви от своя страна транспортният министър Ивайло Московски.

Сигнали в българските специални служби не са постъпвали по официален път, каза той.

Московски посочи, че са проведени абсолютно всички рутинни срещи за координиране на стандартните мерки, които се взимат по всяко време на летище "София".

Министърът каза още, че не е в контакт с израелските служби за сигурност. "Не е потърсен такъв контакт от тяхна страна", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 12 години

България е малка безгласна страна,какви терористични атентати да ви се невиди и на смотаните журналисти! *** който си го е измилил това трябва да бъде съден за създаване на паника!

51

go home

преди 12 години

А на ръчички да ги понесем, не искат ли. Да спрат геноцида над палестинците, няма да има атентати. Да се изнасят всички тогава от България. Където и да идат по света, с тези само злини идват. А и като туристи са стиснати и муфтаджии. Ше се друсаме цяла Европа. И за какво сме ги пуснали тук. Вижте как тихо се намърдват и се опитват да ни яхат. Но всичко е до време.

50

Распутин

преди 12 години

Предлагам същото заглавие да публикувате в продължение на една седмица по три пъти на ден! Белким си начешете крастата...

fallback