Снимка: Архив Reuters
fallback

Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода "Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна, която неотдавна заяви, че прекратява участието си в проекта. Това заяви днес пред журналисти руският министър на енергетиката Сергей Шматко, цитиран от РИА Новости.

"Ще бъде направена правна оценка (на действията на България - бел.ред.). Ще бъде извършена инвентаризация на тези разходи, които бяха понесени от стопанските субекти в тази връзка. Без съмнение, в съответствие с действащите процедури, те ще бъдат предявени на българската страна за погасяване", посочи  министърът.

В началото на декември България заяви, че прекратява участието си в проекта за трансбалканския петролопровод "Бургас-Александруполис", смятайки го за икономически неизгоден, припомня агенцията. В края на ноември дългът на България по проекта съставляваше 6,2 милиона евро.

По думите на Шматко всички понесени разходи ще бъдат съгласувани с българската и гръцката страна, третият участник в проекта. Министърът изрази увереност, че проектът напълно е отговарял на интересите на страните, включително България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

246

Дедо Владика

преди 12 години

Уточнявам за несведущите раби божии злощастни гербави: Казва се "ще плащам като НА поп", защото поп никога не плаща, а всекога на него му се плаща-я за венчавка, я за кръщение, опело, панахидка и т.н.

245

Анонимен

преди 12 години

Хераковският селянин бърка международни търговски договори, по които България е страна, с Битака или Женския пазар. Ще си платиме като на поп, защото попът никога не плаща.

244

Роналдо

преди 12 години

Простия народ ще плаща като поп, като си избира Тиква за премиер

fallback