Снимка: Impact Press Group

Има сделка между "Атака" и ДПС, двете партии са свързани, обявиха пред bTV двама от отцепниците Кирил Гумнеров и Камен Петков.

Двамата го разбрали след събитията пред джамията в София, когато нещата в пъзела започнали да се подреждат.

"Двете партии са като скачени съдове", допълни Камен Петков и разказа как когато избухнал скандалът с Цанков камък, хора от ръководството на ДПС дошли в кабинета на парламентарната група на "Атака". Той уточни, че това е един от заместник председателите на ДПС, действащ депутат с българско име.

Тогава парламентарната комисия за борба с корупцията се председателстваше от Валентин Николов, който се беше решил да доведе казуса докрай, разказа още Петков.

"С Волен се разбраха нещата да бъдат завоалирани и потушени по линия на това, което зависеше от председателя Валентин Николов. Вальо не искаше, Волен едва ли не му заповяда това да стане, даже имаха доста сериозен конфликт в стаята", разказа още отцепникът.

В подкрепа на връзката между "Атака" и ДПС Кирил Гумнеров пък припомни, че през последните две седмици "Атака" се подписа с ДПС за касиране на изборите, а доскоро не е можело да става дума за това.

"Атака" единодушно подкрепи кандидатурите на ДПС за инспектората на ВСС. От своя страна ДПС подкрепи кандидатурата на "Атака". Директно казвам, че има сделка", отсече Гумнеров.

Още по темата

Според него "Атака" няма националистическа позиция. По думите му инициативните хора в партията са разочаровани.

"Когато Атака вървеше нагоре, Волен казваше, че върви заради него. Когато започна стремително да пада, той отказа да поеме отговорността за това и търси конспирации", допълни го Камен Петков и беше категоричен, че проблемът е в лидера.

Според него електоратите на "Атака" и ДПС са свързани. "Ако има силно ДПС, има и силна "Атака", добави той.

Относно критиките на Волен Сидеров към премиера и ГЕРБ отцепниците коментираха така: "Преди един месец Волен му лижеше подметките на премиера, скачаше като пудел, а сега излезе, че той е най-лошият". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase