А беше време, когато двамата бяха рамо до рамо... Снимка: архив, Булфото

Агонията в "Атака" продължава, заяви евродепутатът Димитър Стоянов пред bTV, който беше изключен от партията. Той прогнозира, че още депутати от националистите ще се разграничат от Волен Сидеров и групата ще се разпадне.

Димитър Стоянов подозира, че историята със сигнала за бомба в централата на "Атака" няколко часа преди конгреса било фарсова ситуация.

"Историите с бомбите ми дойдоха малко в повече", заяви доведеният син на Сидеров. Той се аргументира, че и преди е виждал как се действа в напрегната ситуация в партията и как са се взимали "истерични решения".

"Много пъти, когато е имало напрежение, са се вземали такива решения от лидера", заяви Димитър Стоянов.

"Сутринта напуснаха четирима депутати и оставиха групата на санитарния минимум. Освен това напусна председателят на контролния сбор, така че имам подозрения, че в един момент е имало идеята да не се проведе този конгрес", подозира евродепутатът.

Той заяви, че не е отишъл на конгреса, защото не е имало смисъл, тъй като дневния ред бил подменен.

"Този конгрес щеше да има смисъл само ако в дневния ред бяха предвидени тези точки, които бяха представени пред обществото - избор на ново ръководство и обсъждане на резултатите на изборите. Защо се стигна дотам, че "Атака" да падне под 4% подкрепа. Но дневният ред беше напълно подменен, четоха се оказионни доклади, а аз бях изключен", заяви Димитър Стоянов.

Той отхвърли обвиненията срещу майка си - Капка Сидерова, че е сивият кардинал в "Атака" и ги нарече безпочвени.

"Преди няколко месеца тя написа книга за учредяването и развитието на "Атака", която е с предговор на Волен Сидеров. Защо, ако считаш, че жена ти е сив кардинал, ще напишеш предговора на книгата й. Става абсурдно", смята Стоянов.

Той каза още, че официално Волен Сидеров и Капка не водят дело за развод.

Още по темата

Евродепутатът е възмутен и от факта, че на конгреса на "Атака" се е говорило само за пари.

"Коментираше се кой каква част от субсидията бил откраднал. Когато беше основана "Атака", почти никаква субсидия не получаваше, но тогава нямаше проблем партията да си върши работата, да напредва и да печели резултати. Изведнъж стана проблем, че някои е откраднал субсидията. Това е много пошло", възмути се Стоянов.

Той припомни, че законът за прехвърлянето на субсидиите от партия на партия е написан и вкаран в парламента от Павел Шопов. "Кой плаче в момента", възмути се още Стоянов.

Той каза още, че парите от субсидията на "Атака" през годините, която била около 14 млн. лева, била изчезнала, изхарчена неясно за какво.

"За мен най-важно за момента е да продължа дейността си в европейския парламент. Дали ще има нова партия, не мога да отговоря", заключи Димитър Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase