Снимка: Impact Press Grouар

"Цачева излъга грубо, че с груби действия съм нарушил реда в НС", коментира в кулоарите на парламента изгонването си от пленарна зала националистът Волен Сидеров.

Днес лидерът на "Атака" бе отстранен от три заседания на парламента, защото бе недоволен от изказване на вътрешния министър за разследването на инцидента пред джамията "Баня баши".

После пък побесня от факта, че шефката на НС не му даде думата, за да прочете декларация на партията.

Още по темата
Лидерът на "Атака" веднага я репликира, че в нейно лице комунистическата партия все още ръководи парламента.

Докато Цачева го призоваваше да напусне НС му отговори с перифраза на Чърчил (всъщност думите са на Джордж Бърнард Шоу - бел. ред.): "Ако на 20 години не си бил член на БКП, значи нямаш сърце, ако на 30 все още си - тогава е друго".

Отвън пред журналистите Сидеров обясни, че в пленарната зала не бил казал нито обидни думи, нито квалификации към парламентарната шефка.

"Моят въпрос на парламентарната трибуна беше – Защо нарушавате Конституцията и правилника? Защо се държите като партиен секретар от БКП?

Нямаше повод да ме отстраняват. Не съм извършил нарушение на реда, не съм напуснал мястото си, не съм прекъснал работата по някакъв начин", оплака се Волен Сидеров.

Националистът поясни, че управляващите ги е страх да чуят декларацията му, в коятотой пита на какво основание ГЕРБ извършват национално предателство и дават небето над България на турски изтребители.

"Турски изтребители ще влизат свободно без разрешение в нашата територия. Това е просто нечувано. Това исках да питам в своята декларация, както и някои други въпроси, касаещи националната сигурност. Но това не беше позволено от Цачева", завърши Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase