Снимка: Архив Булфото
fallback

Диана Ковачева, изпълнителен директор на асоциация “Прозрачност без граници”, филиал на международната организация “Трансперънси интернешънъл”, вероятно ще е новият министър на правосъдието. Това пише в. “Труд”, като се позовава на източници от Брюксел. Вчера Ковачева не бе открита за коментар.

Неправителствената организация, чиято основна цел е противодействие на корупцията на национално и регионално равнище, работи в тясно сътрудничество с Европарламента, Европейската комисия и ОЛАФ.

Познавайки добре работата й като шеф на “Трансперънси интернешънъл” у нас, от Брюксел дават отлични референции за Ковачева. Те са поискани от премиера Бойко Борисов.

Още в нощта на балотажа на 30 октомври той заяви, че вече има фаворит за поста на избраната за вицепрезидент досегашна титулярка на правосъдното министерство Маргарита Попова. Борисов обаче бе категоричен, че ще го “осветли” на 1 декември.

“Не е тайна името на новия министър. Няма да бъде депутат. Защото много е важно реформата в съдебната система да продължи така, че да работи в много тесни връзки с Брюксел”, обясни тогава премиерът Бойко Борисов.

Диана Ковачева е юрист, магистър по право, специалност “Правораздаване”, а от февруари тази година е доктор по международно право и международни отношения.

Ковачева е съпруга на Венцислав Караджов, който е член на ЦИК от квотата на БСП.

От “Позитано” 20 си спомниха, че той е бил препоръчан за органа от бившия МВР шеф и настоящ соцдепутат Михаил Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

rumen221

преди 12 години

КОРУПЦИЯТА ДОБРЕ, ЩЕ Я ИЗТЪРПИМ,НО ЗАЩО НЯМА ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото БСП и ГЕРБ имат една и съща идеология СВРЪХ-СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ(идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българският ни НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!- ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!!- За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, и за инвестираната печалба, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- Премахване на таваните за всички видове осигурявания, ще донесе в НОИ още около 2 милиарда годишно- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никогоДнес:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 270лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- ПО КОНСТИТУЦИЯ И МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО - ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, КАТО ГЕНОЦИД ДАВНОСТ НЯМА !!!

103

Az

преди 12 години

Raponi...

102

До # 95

преди 12 години

Понеже не се обади, което и очаквах, ще се опитам да ти помогна : Диана Ковачева е юрист, магистър по право, специалност Правораздаване, а от февруари т.г. е доктор по международно право и международни отношения. Ковачева е съпруга на Венцислав Караджов, който е член на ЦИК от квотата на БСП. От Позитано 20 се досетиха, че той е препоръчан за ЦИК от бившия МВР шеф и настоящ соцдепутат Михаил Миков, гл.асистент в ЮФ на СУ. Що се касае до Тренсперънси Интернешънъл ТI това се води еправителствена организация, чиято основна цел е противодействие на корупцията на национално и регионално равнище, като работи в тясно сътрудничество не с правителството, а с Европарламента, Европейската комисия и ОЛАФ. Издръжката й, предполагам че е от американските власти, аналогично на института Оупън маркит на Сорос. Неофиицалната цел на такива неправителствани организации, вкл. и на БХК (Български хелзинкски комитет) е да бъдат пипалата, ръцете, очите и ушите на някои небългарски по-специални служби с цел: 1. Да дават обективна оценка на ситуацията в страната, в която е разположен даден филиал на Прозрачност без граници, така че да не се изпуска контрола в/у страната; 2. Чрез непоискани и неприети от обществото, но публикувани в медиите и афиширани по телевизионните канали и радиата съвети , консултации, позиции и т.н., както и чрез симпозиуми, семинари, участие в дискусии да манипулират общественото мнение и по този начин да се отчита дейност, иначе мъни йок! 3. Подбирайки енергични, с нелошо мислене и най-важното с хъс кадри, да се разчита на тях при последващото им израстване. Напр. ТI преди няколко години отчете, че съдебната система благодарение и на нейната сериозна подкрепа се е реформилрала, но впоследствие се е оказа, че реформата въобще не е започнала и съдебната власт въобще няма намерение да ес реформира просто се е престроила. ТI, БХК, Оупън маркет в лицето на И.Иванова при бунта на препълнените със съдийки с протекции столични съдилища СГС и САС с/у ВСС беше определено на страната на съдилищата, които се смятат за такива на II съдебна система с предназначение да оправдават/оневиняват хората с влияние, такива с имунитет, недосегаемите и богатите престъпници. Диана Ковачева от 2002 г. досега беше шеф на българското представителство на ТI и като такава е вземала участие , вкл. и направлявала участието на неправителстваната организация в съдебните баталии. Остава да се разбере на практика като каква я взема премиер Борисов в кабинета си : като верен и предан човек на ОЛАФ и някои специфични европейски и американски служби с тенденция да се повтори случая Калинка Илиева или като лице, вряло и кипяло в съдебните битки. Мисля, дано да греша, че тя подобно но Попова ще бъде петата колона на юристите в МС. Дано да бъркам?!

fallback