Снимка: архив, Булфото
fallback

Бюджетът консервира състоянието на страната с всички негативи. Това каза пред журналисти председателят на КНСБ Пламен Димитров. Според него бюджетът за 2012 г. е силно консервативен и в него няма нищо ново.

"Всичко се решава на парче, няма промяна в приоритетите, няма философия. Това е грешен начин на бюджетиране", поясни Димитров и добави, че бюджетът за следващата година не трябва да остане в този вид.

Според синдикалистите има умишлено скрити резерви в приходната част между 300 и 500 млн. лв. Целта да не бъдат извадени тези средства на светло е да бъде преизпълнена приходната част по-късно. Синдикатите ще имат реакция по предложения план за спасяване на БДЖ още през следващата седмица, каза Димитров.

По думите му опитът за стабилизиране на дружеството чрез съкращаването на близо 2000 души, спирането на 150 влака и увеличаването на цените на билетите с 9% до края на годината, е обречен на неуспех. Той ще доведе до силно социално напрежение както вътре в компанията, така и в малките общини и региони, които ще са най-засегнати от тези мерки.

Oще по темата

Няма как да допуснем това да се случва, без хората да бъдат защитени, каза Димитров и добави, че са наясно с необходимостта от мерки за оптимизация на персонала.

Даваме си сметка, че няма да мине без съкращения, но не може да става без диалог, в такива обеми и за такива срокове, посочи председателят на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 12 години

Синдикатите си нямате представа що е да се работи залудо, за да не се стои залудо.За това пък обратното ви е практика. Поздравявам фотографът на статията. Отлична реклама. Двама угоени синдикалисти държат лозунг в подкрепа на работниците, чиито права трябва да защитават.Ама сте нагли! Никой ви няма доверие.Отивайте в архивите като Джейн Доу.Никаква полза от вас.

72

weedman

преди 12 години

как ви са бачка бе роби за по 300 400 лв че и ревете като ви скъсат веригите .....щом ревете за този начин на живот значи сте яко промити мозъци....само силните ще продалжът!

71

Анонимен

преди 12 години

NAI--GO(V)LQMITE SINDIKATI W SVETA SA...E NE BALGARSKITE,ZA6TOTO SLUJAT NA KREMALSKITE MEKERETA,NO WSE PAK,NAI--GOLQMITE SINDIKATI W SVETA SA W BALGARIQSEGA 6TE WIDITE NA KAKVO SA SPOSOBNI,KATO GI NASASKA BSP.LI4NO POZNAVAM EDIN OT GLAVATARITE I,KOITO PO JIVKOVO WREME RAZNASQ6E SNIMKI MA BA6TA SI,OT BANDITSKO PARTIZANSKITE MU GODINI W BANDA "4AVDAR"

fallback