Росен Плевнелиев. Снимка: БТА
fallback

Двойката Росен Плевнелиев–Маргарита Попова получава 52,56% подкрепа на втория тур на президентските избори.

Това показват данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) на база обработени 99,96 на сто от протоколите.

За кандидатите на ГЕРБ са гласували 1 692 330 души. За опонентите им Ивайло Калфин и Стефан Данаилов бюлетина са пуснали 1 527 383 души, или 47,44% от гласувалите.

Oще по темата
От ЦИК съобщиха, че предстои повторна обработка на изборните протоколи след въвеждането на оригиналите на секционните и общинските избирателни комисии.

Новоизбраният президент ще встъпи в длъжност на 22 януари 2012 г.

По-рано днес Росен Плевнелиев заяви, че ще уплътни месеците до влизането му на "Дондуков 2", за да намери правилните хора за своя екип. В момента, по думите му, разчитал на трима-четирима души.

Бъдещият държавен глава даде заявка, че ще очисти Президентството от всички зависимости, а работата на институцията ще бъде прозрачна.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", така Плевнелиев обрисува бъдещите си взаимоотношения с другите институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

389

112

преди 12 години

Ти май нещо си се объркал. ДПС е скритият съюзник на ГЕРБ. Добро утро Българи!!! Събудете сеее..

388

Анонимен

преди 12 години

Абе къде е Гамизов?

387

Анонимен

преди 12 години

Нека си признаем - гласувахме за Плевнелиев защото не искахме БСП и Доган. Познавам хора, които цял живот са гласували за червените, а този път гласуваха за Плевнелиев, защото вече се гнусят от заигравките с Доган и неговия цинизъм спрямо хората. Сета обаче гледам нов "сеир", ако не е по-добър, то поне ще е нов и непознат. Приятно гледане на новия хитов български сериал!

fallback