Снимка: БТА
fallback

Няма нужда от касиране на изборите, които са проведени по демократичен път. Това заяви пред bTV шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него чрез нападките БСП си изграждала защитна теза за резултата си от вота.

„Действително имаше проблем, защото за първи път страната ни провежда два избора в един ден. Местните избори винаги са били много сложни за организация и винаги са били с повече ресурс, както на членовете на СИК, така и на Общинските избирателни комисии”, оправда се Цветан Цветанов.

Той обясни, че промените в Изборния кодекс са целели именно ограничаване на т.нар. контролиран вот с въвеждането на един знак „Х”, с който да се гласува за определен кандидат.

На тези избори имаме икономия от 20 милиона лева с провеждането на два избора в един ден, отбеляза Цветанов.
Според него по-важното е това, което показват реалните резултати, които излизат от ЦИК.

„ГЕРБ, участвайки за първи път в местни избори за общински листи, получи подкрепата на 596 хиляди демократично мислещи български граждани, каза Цветанов.

Oще по темата

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ нарече безпочвени обвиненията на лидера на БСП Сергей Станишев за натиск по време на вота.

По повод обвиненията на левицата за забавяне на обявяването на окончателните резултати, хаоса с предаването на протоколите, както и забранителните списъци, които включвали хора, които би трябвало да имат право да гласуват, Цветанов каза, че трябва да се отбележи и ангажимента на местната власт, както и на всеки гражданин, който трябва да провери името си в избирателните списъци.

„След като влязохме в ЕС през 2007 г., нямаме необходимия контрол на влизащите и излизащите български граждани през границите на България. Това трябва да бъде ясно споменато и да няма спекулации с тази тема, че МВР може да оказва влияние на списъците, които са ангажимент на ГРАО”, каза Цветанов.

По повод твърденията на левицата за 35 липсващи протокола в София Цветанов каза, че БСП си има защитна теза, изготвена още преди вота, заради очакваните резултати от гласуването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

справедлив

преди 12 години

Наистина избора на 23.10. беше спокоен и демократичен. Независим съм и това което твърдя е факт!

114

Анонимен

преди 12 години

Наглите от снимката редят поредната далавера! Сигурно не е далеч от тях и скимтящото паленце Плевнелиев. Комунист до комуниста, следвани от комсомола!

113

Бойчо

преди 12 години

За двамата от снимката започва началото на края!

fallback