Снимка: БТА
fallback

БСП ще оспорва изборите в Земен, съобщи на пресконференция областният лидер на партията Ненко Темелков.

Според него ГЕРБ спечелили вота само с един глас – за досегашния кмет Димитър Сотиров са гласували 1071 жители на общината.

При 100% от обработените бюлетини в ЦИК за Земен Сотиров има 50,02% от подкрепата на гласоподавателите, а кандидатът на БСП – Монка Стойнева, е получила доверието на 30,78% от избирателите.

"По наши данни има бюлетини, които са признати за действителни, а не отговарят на изискванията на Изборния кодекс", заяви Темелков.

Областната организация на БСП ще изчака произнасянето на ЦИК и тогава ще оспори резултатите в съда, обясни областният лидер на столетницата. От партията настояват за провеждането на балотаж.

"Подобни случаи има десетки в страната", добави и зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

земенчанин

преди 12 години

не мога да разбера защо хора,които не знаят за това какво става в земенска община пишат коментират...за Земен,който и да е кмет различен от досегашния ще е много по-добре...

49

Анонимен

преди 12 години

Чудя се за кого не е ясно че за бкп гласуват само ***, комунисти, пенсионери, мутри и платени ***... всички поне малко интелигентни хора никога не биха гласували за тази ***, известна с наглостта, простотията, идиотизма и склоността си към кражби...

48

ГЕРБ си печели!!!!

преди 12 години

БСПарите само си дават парите нахалост и без това ще загубят!

fallback