Стефан Данаилов Снимка: БТА

"Мислех, че премиерът Бойко Борисов е мъжко момче, но явно съм се излъгал. Чух как толкова си е изпуснал нервите при поредното рязане на ленти на нещо започнато от друг, че чак ми е направил комплимент, наричайки ме "това момче", за което му благодаря".

Това е отговорът на кандидата за вицепрезидент на левицата Стефан Данаилов на критиките на премиера Бойко Борисов.

При откриването на ремонтираната сграда на Националната професионална гимназия по фотография и полиграфия в София министър-председателят "захапа" Ламбо, че не си е мръднал пръста за училището, докато е бил министър на културата. Освен това Борисов каза, че го е срам, че Данаилов не може да пише.

Кандидатът за вицепрезидент на социалистите обаче не му остана длъжен и цитира цифри от отчета на правителството на тройната коалиция.

Още по темата

Данаилов е категоричен, че над 89 млн. лева са били инвестирани за подпомагане дейността на училищата по изкуствата и културата от 2005 до 2009 г.

От 13 милиона лева за 2005 г. делът в годишния бюджет на културното министерство за образование през 2009 г. нарасна на 22,7 млн. лв., каза Данаилов. По думите му броят на училищата по изкуствата през тези 4 години е нараснал на 23.

Ламбо е категоричен, че по негово време Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография – София, е била обновена.

"Направихме проект в два етапа. Първият бе основен ремонт на сградата с лаборатории и кабинети, където се усвоява основната им професия за 200 000 лв. Закупихме съвременна техника за обучение на бъдещите полиграфисти за 500 000 лв. Вторият етап включваше  основен ремонт на сградата с учебните класни стаи, но времето не ни стигна… а и нямахме навика на всеки етап да режем лентички с фанфари", обяснява Стефан Данаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase