Борисов на откриването на ремонтираната гимназия. Снимка: БТА

„На стари години да се омаскариш“. Това казва премиерът Бойко Борисов за кандидата за вицепрезидент на левицата Стефан Данаилов пред министрите си в сряда, стана ясно от стенограмата на правителственото заседание. 

Поводът Борисов да "открие огън" по екскултурния министър е предизборният клип на БСП, в който Данаилов сипел лъжи за управляващите.

„Сутринта за първи път се заслушах в клипове, между другото, защото винаги това ми се е струвало голяма глупост. Заслушах се в Стефан Данаилов, говореше такива лъжи. Първо, бюджетът на здравеопазването е три по-голям от бюджета на МВР.

Представяте ли си, този човек е бил четири години министър. Четири години този човек е слушал приемането на бюджета. Той тогава е бил горе-долу същият бюджет за МВР – на неговия приятел Румен Петков, и на здравеопазването“, ядосва се Борисов.

После премиерът припомня, че е открил ремонтираната полиграфическа гимназия в София, която била в ужасяващо състояние.

„А този техникум – полиграфическата гимназия, както сега се казва, е пряко подчинена на министъра на културата. Сиреч Стефан Данаилов е бил четири години министър и това му е било работата да го направи при бюджетен излишък над 3-4 милиарда. Ама много ме е срам от това, което прави този човек. Това е точно приказката – на стари години да се омаскариш“, гневи се Борисов.

Още по темата

„Един гениален артист, любимец на всички, на стари години да те вкарат в предизборна схема, защото тяхното е схема… Защото той и днес казва, че щял да продължи да снима филми. Ама чакай, ти или си артист, или си вицепрезидент, или си министър, или си еди-какъв си", пали се министър-председателят.

"Щял да продължи да снима филми и сиреч аз съм тук само да излъжа хората да гласуват за Калфин, пък после си отивам пак да си снимам… Много го било срам…!? Ама много ни е срам от вас, защото лъже“, казва още Борисов. 

Заедно със здравния министър той се възмущава и от думите на Данаилов в клипа на социалистите, които „се срамуват, че се лекуват деца с есемеси“.

„А нима тази… как беше – Коледата на Първанов, Българската Коледа, нима не събират пари с есемеси и какво лошо има?! Първанов всяка година събира по милион, милион и нещо и след това ги даряват на болници, за кувьози, какво ли не. Сиреч той самият пряко е участвал сигурно в инициативите на Първанов, ако се провери – ще се намери. А и толкова пари даваме за здравеопазване – 3,25 милиарда – рекордно, повече оттогава, когато е бил той министър“, отсича Борисов.

Премиерът явно е взел на мушка кандидат-вицето на БСП, след като също вчера каза, че го е срам от Данаилов, тъй като "не може да пише".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase