Снимка: архив Булфото
fallback

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че една от главните му цели е комфортна работна среда на служителите в МВР.

"В момента тече процедура за един милион и 900 хиляди лева за подобряване условията на работа. Знаем, че има много проблеми, правим всичко възможно да ги разрешаваме, и то със солидарността, която получаваме от ЕС. Това е една от възможностите за допълнителен финансов ресурс, всичко, което се стареем да правим, е да бъде прозрачно и да има социален диалог със синдикатите", заяви в Благоевград МВР шефът.

Той отчете, че за първите 6 месеца МВР е усвоило 15 милиона лева от еврофондовете.

Цветанов е уверен, че въпреки икономическата криза, министреството му е успяло да финализира строителството на сградите на няколко районни полицейски управления, сградата на ГДБОП, "Криминална полиция", до месец предстои да бъде открита и новата сграда на "Охранителна полиция".

"Това означава, че работните места стават много добри", каза той. Предстои да бъдат купени и 42 нови противопожарни автомобила, похвали се още той.

По думите му МВР отчита добри резултати в борбата срещу компютърните престъпления и детската порнография.

Цветанов потвърди пред журналистите, че 5000 български полицаи се обучават електронно на шенгенско законодателство, за да могат да отреагират по бъдещи казуси, свързани с членството ни в зоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

до141от139

преди 12 години

парите били от еврофондове.ОК.Защо не отидат за операция на някое болно нуждаещо се дете каква е разликата дали ще отидат помощи за *** или за милицията все са ***

147

Анонимен

преди 12 години

Wikileaks: Българските служби пазят интересите на богатите и властимащитеОбменът на данни между българските институции е мотивиран от политическа корупция. Българските агенции по-охотно обменят информация с чуждестранни ведомства, отколкото помежду си, но за сметка на това пазят ревниво интересите на богатите и властимащи българи. Корумпирани български полицаи използват партньорска информация, за да прикриват укриващи се от правосъдието. Освен това е нещо нормално от службите да тече класифицирана информация - това са шокиращите изводи от доклада. Джон Байърли през 2007 в секретен доклад до Държавния департаментс най-висока степен на класификация [07SOFIA1284].

146

rumen221

преди 12 години

Приятели,Националния ни интерес е Материално и духовно благоденствие на Българската нация- ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърни министри!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, при лихви равни на инфлацията... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара само за физически лица български граждани, всички селскостопански плащания да са за Собствениците на земя (не за аргатите арендатори) и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте, защото държавата не ги опази...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с вноска в Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досиета;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми гимназийте, са доказана загуба на време;- В Регионалната политика шесттте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни поръчки за вишисти, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Сафийския, Специализирани и Областните Технологични Университети, готвещи специалисти за местните нужди.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене... от Парламент, Президент и Правителство- Народе!!!!...

fallback