Румен Христов и Стефан Софиянски. Снимка: БТА
fallback

Стефан Софиянски би работил за обща дясна кандидатура за кмет на София. Това заяви самият той пред журналисти след официалното представяне на коалиция Съюз на десните сили и нейния кандидат за президент - Румен Христов.

Регистрирането на новата коалиция за президентските избори без участието на Иван Костов доведе до трусове в дясното пространство

Софиянски посочи, че би се отказал от кметската си кандидатура в името на един дългосрочен проект, в който влиза участие в предсрочни парламентарни избори напролет.

„Общата кандидатура за кметското място трябва да осигури излизането на София от кризата, в която се намира, и да бъде основата на предсрочни парламентарни избори”, каза Софиянски.

Кандидатът за кмет на ОДС, за когото от ДСБ поискаха да се оттегли от предстоящите местни избори, беше категоричен, че не се чувства разединител на дясното пространство.

Според него десните трябва да изяснят първо за себе си опозиция ли са или не. ССД била категорична опозиция на това управление от две години.

Софиянски обаче твърди, че  има партии като ДСБ, които все още не са се определили.

„Не виждам като опозиция този, който участва и в управлението на София, и в мнозинството в Столичния
общински съвет, и в управлението на държавата”, заключи той.

Oще по темата
 Коалицията Съюз на десните сили и нейния кандидат за президент  Румен Христов бяха представени официално. 
 

Зад него застават  СДС, Обединени земеделци, Демократическата партия, Движение "Гергьовден", ССД, БДС Радикали, Български демократичен форум, РДП, БСДП, БНД.

„България отново има нужда от реформатори и от промени, и тези промени могат да бъдат извършени от представителите на автентичната десница”, заяви от своя страна Румен Христов.

От ДСБ вчера заявиха, че ще продължат да подкрепят Христов независимо от неспазването на споразумението от страна на СДС.
"Все ще намери да се начумери...", заяви пък Софиянски, цитирайки стих от детските книжки,  визирайки Иван Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

Бай Тошо

преди 12 години

Ето това направи Мартин Димитров - легитимира шайка престъпници като Софиянски и Бакърджиев - които започнаха да се изказват от името на десните избиратели! Това е крахът на СДС! -----------------------------Ами много хубаво! Тъкмо да си отдъхнем от тая крадлива ***, среда за развитие на корупцията, моралния упадък и пълната деградация!!!

143

Стига с тая сган

преди 12 години

Според мен сините могат да минат и без кметове!На хората им омръзна от тяхната корупция и вечна далавера!Айде да си отидат и да се пенсионират вече...Доста поразии направиха за 20 г.

142

До Спонги

преди 12 години

Костов отстрани всички корумпирани лица и доносдници на ДС.-------------------------------------------------------------------------------------------------Ама защо ли пропусна себе си ????

fallback