Снимка: ГЕРБ
fallback

Премиерът Бойко Борисов обеща вторият мандат на ГЕРБ да е още по-успешен от първия.

Той направи първа копка на втория лот от пътя през Маказа – отсечката Кърджали-Подкова.

Борисов подчерта, че за 20 г. в управлението ДПС не е направило нищо, за да осигури европейски стандарт на живот на местните хора и да гарантира свободното движение през границата.

Сегашното правителство отваря проходи, строи магистрали, и то в условията на финансова криза, и прави всичко възможно през следващия програмен период 2014–2020 г. българите да се движат по изцяло европейски пътища, закани се за пореден път Борисов.

„Ако има пари, тогава пътя за Маказа ще го направим четирилентов, високоскоростен”, зарече се премиерът.

Той отново упрекна предшествениците си от Тройната коалиция, че не са се разплатили със строителите на „Водното огледало” и са му завещали дълг от 25 млн. лева плюс още 5 млн. за лихви.
 
При откриването на обекта под зоркия поглед на Борисов кирки и лопати хванаха и дамите – народният представител Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Николина Николова от УС на АПИ.

Обектът е част от паневропейския транспортен коридор №9 от Хелзинки до Александруполис.

Включва рехабилитация на 8-километровата отсечка от Кърджали до разклона за град Джебел и 24 км ново строителство до Подкова, където ще се влее в готовия участък до границата с Гърция.

Финансира се по оперативна програма „Транспорт”. Проектната му стойност е 32 млн. евро.

Строителният министър Росен Плевнелиев припомни, че в момента в Източните Родопи се строят пътища на обща стойност 80 млн. лева – толкова, колкото предишното правителство е дало за „Водното огледало”.

”Не е вярно, че полагаме асфалт за сметка на социалните програми”, категоричен бе той. „За две години открихме два гранични пункта, нещо което не се е случвало от 94 г. насам. Чака ни Маказа. С нея отключваме един запушен еврокоридор”, заяви още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

266

??

преди 12 години

Искам да попитам защо милите ни приятели от Днес.бг не пишат нищо за тази новина от вчера "Полицаи пребиха магазинер без никакъв повод. Ченгетата се нахвърлили върху мъжа, без да ги интересува, че наоколо има свидетели. Камерите на магазина записали жестокия побой."Иначе от всяка втора глупост правят новина! Пък и те не са продажни, не! Добре че са журналистите, та управляващите да не крият нищо от народа! Долни и гадни подмазвачи, това са журналистите, че и неграмотни в 99% от случаите!

265

Markus

преди 12 години

За да излезем на светло ни трябва екип от независими, безпартийни, интелигентни, честни и открити млади хора, специалисти в тяхната област, с лидерски качества, постигнали успехи в професията си, на които им пука за Родината. Защо по дяволите за целия преход поне един такъв човек не участва на избори??? Ако сега се появят такива личности, със сигурност трезво мислещата част от народа ще гласува за тях.

264

възмутен

преди 12 години

Втори мандат Борисов ще гледа през крив макарон. Но блажени са вярващите. Те и БСП бяха много сигурни на предните избори, но всички видяхме какво стана. Но сега управлението е извън контрол - всичко е на автопилот. Бих гласувал за всеки друг, но не за сегашните.

fallback