Снимка: Булфото
fallback

Такситата ще трябва да слагат по-големи стикери с тарифите си. Това гласят промени в наредбата за този вид превози, изготвена от министерството на транспорта.

Лепенките ще се поставят вдясно на предното стъкло, на арматурното табло в салона на автомобила и на стъклата на двете задни врати.

Уголемяването на табелите е в полза на клиентите, прави се и заради въвеждането на още една нова тарифа - за превоз извън населено място.

Досега практиката бе, когато пътник наеме такси да го закара до съседно населено място, да плаща и обратния курс.

С новата тарифа, която определя цената, вече нямало да има основание това да се изисква от клиента, мотивират проментите от министерството на транспорта.

Новите текстове в наредбата задължават таксиметровите шофьори да превключат ръчно на извънградска тарифа, когато преминат пътния знак, който обозначава край на населеното място.

Промените допълват поправките в Закона за движение по пътищата, насочени срещу така наречените копърки, които возят на изключително високи тарифи.

Друга поправка в наредбата на транспортното министерство пък предвижда освен в жълто, такситата да могат да се боядисват и в зелено. Това ще става обаче само за електрически или хибридни автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Сави

преди 12 години

отг. на 23...като не ти харесва,извикай си линейка,ако изобщо ти обърнат внимание...

50

DDD

преди 12 години

До 50Всяка работа си има трудности, като си се хванал да я работиш ще се примиряваш с тях. А 23 е прав. Веднъж баща ми го бяха приели в реанимацията в Пирогов, и бакшиша каза че за 3 км не му се ходело и като му казах че ще му дам 5 лв се съгалси

49

До 23

преди 12 години

Разликата е там,че ти докато си спиш спокойно посред нощ,в мекото легло въпросния бакшиш работи!Така,че не прави сметка на хората колко печелят и тяхната не е лесна.

fallback