Снимка: Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов и цялото правителство не издържаха теста с казуса с лиценза на "Лукойл".

Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира пред Нова телевизия решенията на съда, с които се спря предварителното изпълнение на отнемането на лиценза на рафинерията и тя беше оставена да работи.

Премиерът Борисов пък беше заявил, че казусът "Лукойл" е тест за министрите му.

"Ако министър-председателят беше дал силна подкрепа на действията на финансите и на митници, нямаше да има този резултат", смята Командира.

Според него решението на съда е политическо и по целесъобразност, защото щели да се нанесат големи загуби на руския монополист, който злоупотребявал с монополното си положение.

"Г-н Колев, председател на Върховния административен съд, беше назначен на този пост, без да има каквато и да е конкуренция от ГЕРБ, и специално от г-н Цветан Цветанов. Това не е тайна.

На заседанието на кабинета министърът, който се е възпротивил и който се е изказал срещу налагането на санкцията, е бил министър Цветан Цветанов. И това се вижда от стенограмите", обясни ситуацията Костов.

Според него съдът възпрепятствал проверките дали "Лукойл Нефтохим" участва в източване на ДДС и акцизи, както и дали укрива данъци.

"Сега вече не може да бъде направена проверка, защото технологично в предприятието, в „Нефтохим”, влиза суров петрол и излиза от преработено гориво и е трудно да се осъществи контролът. Докато при спряно предприятие можеше точно да се установи", коментира Костов.

Според него "Лукойл Нефтохим" продължава да е монополист на пазара и да злоупотребява с господстващо влияние.

"И това, че цените са паднали с 5 стотинки, не е сериозно. Ефектът трябваше да бъде сериозно падане на цените като 15-20 стотинки", каза Иван Костов.

Oще по темата

За световната дългова криза и отражението й върху страната Командира смята, че тя ще се задълбочи. 

"Кризата в България ще се задълбочи, не ме интересува световната криза толкова, колкото какво ще се случи в страната. Всички знаци, свидетелства за това, че тя ще се задълбочи, са много по-големи от това, че ще ни се размине".

По думите му българските семейства имат антикризисно поведение. Всички затягат коланите.

"Инфлацията в нашата страна ще се увеличи. Неблагоприятните последици от инфлацията са, че тя засяга по-бедните хора. Т.е. това е като при "Титаник" – по-бедните хора, от третата класа умират, докато повечето богати се спасяват", поясни лидерът на ДСБ. 

Според него правителството трудно ще събере воля и компетентност да проведе нужните реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

493

обективна

преди 12 години

такива хора срам и свян нямат ,стотици човешки съдби за които никой не помисли когато този човек който ни гледа грижовно от снимката подписа продажбата на нефтозавода и сега Руснаците му са виновни.Добрия стопанин който иска да се нарече господар в своя дом той не го продава ,нали за това ви гласувах ме доверие и ви облякох ме във власт,за да ходим немили недраги,безработни,болни и обезверени ама кой го е грижа???PS За сведение Руснаците са в пъти по добри стопани от вас

492

ss

преди 12 години

nqkoi be6e napisal 4e e sluga na dqvola , poznal si bratle - ti za iban kostov ne se trevoji , edin den toi 6te otide na mqsto kadeto pla4yt e neopisuem i bolkata e super agonizira6ta , i 6te si razbere gre6kata kogato ve4e e mnogo kysno , az daje go syjelqvam 4e 6te otide v ada tozi ""4ovek "

491

Мъдреца

преди 12 години

Някакъв в Китай, откраднал 15 милиона и му дали "Смъртна присъда". Ако Костов трябваше да го съди Китайското правителство, сигурно щяха да му издадат един трилион "смъртни присъди" ! Който има глава мисли, а който не..... носи си я за красота!!!

fallback