Снимка: архив Булфото
fallback

"Вчера се срещнах с протестиращите зеленчукопроизводители, но те имат искания, които няма как да бъдат удовлетворени. Няма как да се спре движението на продукцията от Гърция.

Министерството на земеделието и храните не отговаря за това, че тяхната продукция се изкупува на ниски цени". Това каза пред журналисти в парламента земеделският министър Мирослав Найденов.

Oще по темата

Вчера около 500 зеленчукопроизводители протестираха на главен път Е-79 край град Струмяни и разхвърляха продукцията си по пътя.

"Ако те протестираха миналата седмица, щях да ги разбера, но в началото на седмицата обявихме нова мярка, по която те могат да получават средства на килограм за качествена продукция. Заделили сме ресурс от 15 млн. лева за това", каза министър Найденов.

Той добави, че вчера Европейската комисия е одобрила 100% исканията на България за компенсация на зеленчукопроизводителите, регистрирали загуби заради епидемията от ешерихия коли.

"Големият проблем обаче е, че голяма част от тях не членуват в организации на зеленчукопроизводителите", отбеляза земеделският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Проклетник

преди 12 години

Всеки що е ходил поне няколко години на училище би трябвало да се е сблъскал някъде с думата конкурентоспособност и да знае,че цените не се измислят от донът на месната мафия а от разликата между качество, себестойност,добив,търсене,предлагане и правилно ориентиране в международната ситуация на доматът днес .

60

ПОТЪВАТ

преди 12 години

Този *човек* няма място в българското политическо пространство , най - вече със скандала с 20 годишно месо , внос от чужбина , и подписа на найденов за разрешение.С този си акт найденов уби и разболя много хора. Няма права , а има вина.Този човек е за затвора , искам и мога да се уча от историята.

59

Жена

преди 12 години

Дядо ми навремето е гледал огромни градини със зеленчуци всякакви и сам си ги е продавал, изучил е трите си деца, баща ми и двете лели, без някой да му даде и 1 лв субсидия! Какво им пречи на тия *** да съберат реколтата си, да я натоварят на камион и в София или Благоевград или където и да е - на пазара. Ако е качествена продукцията, ще се изкупи веднага, а не да ядеме дървените им домати, при това на цена от 2 лв и нагоре! Ама искат да спечелят на мига. Е, не става така.

fallback