Взривената врата на централата на РЗС. Снимка: Булфото

"Тероризмът в политиката е едно от най-страшните явления", коментира заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров по повод днешните взривове пред централата на РЗС и клуб на ДСБ в София.

"Тук е мястото да попитаме държавата как се справя с тези проблеми и тя трябва да отговори бързо и ефективно, със задържани и присъди", посочи той.

От ДПС обаче не се ангажираха с някаква хипотеза за взривовете и посочиха, че отговорите на такива въпроси са дължими от специалните органи.

Хората на Сокола изразиха и огорчение от факта, че дискусиите по вота на недоверие се отлагат за следващата седмица.

"Това обаче е право на председателя на парламента, макар да смятаме, че дебатите можеха да се проведат още тази седмица", посочи зам.-прседателят на ДПС Лютви Местан.

На въпрос за думите на премиера Бойко Борисов, че ако кабинетът падне след вота, той ще се кандидатира за президент, Лютви Местан коментира, че няма как двете неща да се обвържат, затова не приема това като сериозен политически език.

"Може би Бойко Борисов търси някакви асоциации с времето, когато беше главен секретар на МВР и след това стана кмет на столицата, но в политическата история всяко повторение е фарс и нещата не се случват по същия начин", коментира Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase