От БСП подозират документна измама. Снимка: архив, БТА

БСП възнамерява да подаде сигнал в прокуратурата за одита на Селскостопанската академия, който откри нарушения при имотното й управление и стана за отстраняването на председателя Светла Бъчварова. Социалистите подозират документна измама от страна на Сметната палата. 

Очевидно е неспазването на закона по отношение на одита, каза лидерът на БСП Сергей Станишев. Той обяви, че социалистите ще искат парламентарна комисия да разследва случилото се.

По време на парламентарния контрол от БСП попитаха премиера за уволнението на шефката на Селскостопанската академия Светла Бъчварова.

Станишев заяви, че зам.-министър Георги Костов, който временно оглави академията, не се ползва с уважение и авторитет от страна на хората, работещи там.

„Абсолютно ясно е, че става дума за политическа поръчка от министър Найденов и той нееднократно е заплашвал г-жа Бъчварова, още повече той е искал неща, които са противозаконни”, разпали се лидерът на социалистите.

„Ясни са апетитите и намерението на г-н Костов е заявявано нееднократно – да се разбие производствената дейност от научната“, заяви Станишев.

Още по темата

По думите му апетитите са към тези 100 хил. декара, който се оценява на 2 млрд. лв.

„Опасенията ви, че някой може нещо да направи със Селскостопанската академия, са неоснователни“, увери премиерът Бойко Борисов в отговор на питането.

„Знаете какви заменки се правеха по време на тройната коалиция. Явно мислите, че това можем да го направим и ние, две години минаха – не сме го направили“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase