Снимка: БТА
fallback

Ръководството на СДС ще подкрепи евентуален вот на недоверие срещу правителството в областта на сигурността, обяви лидерът на сините Мартин Димитров.

Вчера Иван Костов също заяви намеренията си да гласуват против МВР шефа Цветан Цветанов.

„Цветан Цветанов не може да съвместява функциите на министър на вътрешните работи и на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ“, мотивира се Мартин Димитров, като допълни, че вицепремиерът е в конфликт на интереси.

"Как си представяте в един и същи ден той да издига Йордан Лечков за кмет на Сливен и заедно с това да проверява сигналите срещу Йордан Лечков за различни злоупотреби", запита риторично той и го призова да излезе в отпуск до изборите.

Според Димитров обаче евентуален вот на недоверие по цялостната политика на правителството ще бъде в полза на управляващите.

„Това е най-добрият подарък, който БСП би могла да направи на ГЕРБ, защото в следващите шест месеца няма да може да се иска вот по която и да било политика“, каза лидерът на СДС.

По думите му ГЕРБ са завили наляво на тези местни избори с издигането на кандидати от редиците на БСП или бивши сътрудници на Държавна сигурност.

Като такива Димитров посочи кандидата на управляващите в Русе Пламен Стоилов и евентуалната подкрепа на ГЕРБ за настоящия кмет на Варна Кирил Йорданов.

Oще по темата

"ГЕРБ е партия с две лица – един ден уволняват сътрудниците на ДС, друг ден ги правят министри и кметове", възмути се лидерът на СДС.

Кандидатът за президент на Синята коалиция Румен Христов отхвърли твърдения, че би станал кандидат за вицепрезидент на ГЕРБ.

Той добави, че има напредък по преговорите с ДСБ за вицепрезидент, но все още не са готови да представят конкретни имена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Витко

преди 12 години

Повече от ясно е,че с работата си Цветанов се доказа като силен политик. Благодарение на многото акции бяха разкрити дълго пазени измами. Така трябва да се работи! СДС се страхуват от него и има защо. Цветанов не мълчи пред никого,а е директен в действията и думите си.

117

Кирил

преди 12 години

Всички престъпници са срещу Цветанов! Той си върши работата много добре, а от СДС явно са се притеснили и за това са против него. Просто и на тях не им е чиста работата!

116

Анонимен

преди 12 години

СДС и компания имат други "приоритети", нали присъствието на Цветанов би затруднило реализирането на намеренията им.

fallback