Снимка: архив, БТА
fallback

Председателят на парламента Цецка Цачева се е ангажирала да изпрати писмо до финансовия министър Симеон Дянков, в което да поиска информация каква партийна принадлежност са декларирали независимите депутати. Това съобщи зам.-шефът на ДПС Лютви Местан.

Той посочи, че така Цачева ще изпълни изискванията на Закона за достъп до обществената информация, който предвижда всеки орган, от който се иска информация, да се обърне към други компетентни институции, ако не разполага с търсените данни. 

Преди ден от ДПС се заканиха да заведат дело срещу Цачева, тъй като им отказвала информация към кои партии са заявили принадлежност независимите депутати. „Искаме да знаем кои са новите гербери, които са заявили подкрепа за ГЕРБ, и на това основание ГЕРБ получава субсидиите на другите партии“, обясниха от ДПС.

Местан каза, че държавните субсидии за ГЕРБ и БСП са увеличени, а например на Синята коалиция субсидията е същата, което означава, че към тях не са се присъединявали независими депутати.

Oще по темата
Финансовият министър Симеон Дянков знае кои са новите гербери и бесепари и разполага с декларациите на независимите депутати, които са заявили определена партийна принадлежност, иначе нямаше да знае на коя политическа сила да преведе парите, коментира Местан. 

Той отбеляза, че нито ГЕРБ, нито БСП могат да бъдат укорени за това, че са приели нови членове. Това е тяхно право, партийното номадство не е проблем от днес, допълни той.

Укоримо е обаче, че приемат държавната субсидия, която се дава заради получени  гласове на изборите, посочи заместник-председателят на ДПС. Така по думите му ГЕРБ и БСП фактически крадат тези пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

До Касим!

преди 12 години

Ех Касиме, Касиме!Изглеждаше пич, а се оказа гербер......!

13

Анонимен

преди 12 години

Аборигени!

12

Да,но

преди 12 години

Тези са най-големите мошеници - депутатите като цяло - само Синята коалиция не е

fallback