Снимка БГНЕС

Уникален екшън се разигра в дупница в Деня на Европа и Деня на победата. Руското знаме, издигнато редом с българския трибагреник и флага на Европа на пилоните пред Общината в Дупница, предизвика политически скандал, съобщи БТА.

Бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник, художникът Николай Табаков на два пъти го сваля. Вторият път го изхвърлил и в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

По нареждане на кмета на града Първан Дангов (БСП) обаче то е било поставено отново.

На площада в Дупница звучали и руски песни в прослава на 9 май – „Вставай страна огромная!“ и други. Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден“, каза за БТА Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация.

„Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи“, каза пред БТА Дангов, който получил обаждане от Държавна агенция „Национална сигурност“ да свали знамето.

"Действах под афект, плодащът бе озвучен със „Ставай страна огромная“, а на пилона пред Общината се вееше руското знаме!", каза Табаков. Той призна, че на два пъти е свалил вчера руския флаг от пилона пред общинската сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase