Снимка: Булфото
fallback

Депутатите определиха датата за местния и президентския вот с гласуване в залата. Остава президентът Георги Първанов да подпише указ за провеждането им на 23 октомври.

Обсъждането в залата обаче не мина без спорове. Волен Сидеров поиска вместо дата парламентът да гласува „Деня на фантома”. А лявата Мая Манолова упрекна управляващите в „шубе”.

Според лидера на „Атака”, който също ще е кандидат в президентската надпревара, ГЕРБ и „Коалиция за България” още нямат кандидати за президентския вот наесен. Затова Волен Сидеров поиска да не се обсъжда дата за изборите, преди да са ясни претендентите. Залата обаче отхвърли предложението му.

„Обсъждаме дата, а нямате кандидати, това не е ли смешно? По-добре да гласуваме „Деня на фантома”. Няма ги състезателите, пистите са празни. За кого ще гласуват хората?”, попита Сидеров.

Oще по темата

И даде пример с Америка, където кандидатите на партиите се издигат година преди изборите.

„А тук няколко дни преди изборите искате да извадите от ръкава зайчето, определено за кандидат. Доказахте, че сте от едно котило синьо-червената мъгла”, коментира Волен Сидеров.

Мая Манолова от „Коалиция за България” пък упрекна управляващите, че бързат да вкарат точката преди утрешните дебати по вота на недоверие.

„Шубето на ГЕРБ от избори 3 в 1 си е голям страх. Защо е това бързане? Да се отложи този въпрос за след вота. Защото може да се окаже, че изборите ще са не 2 в 1, а 3 в 1”, изложи аргументите си червеният юрист.

Управляващите не оставиха без коментар думите й. „Да изчакаме кой вот, госпожо Манолова? Нали готвите още няколко вота? Вие сте сигурни, че утрешният вот няма да мине. Да не говорим детски приказки рано-рано за страх”, упрекна я Димитър Лазаров от ГЕРБ. 

„Доста сте притеснени! Внасяте точката като първа, ден преди вота. Ще се окаже, че приказките на премиера за избори 3 в 1 са обикновено изхвърляне в момент на раздразнение”, репликира го Манолова.

В крайна сметка със 101 гласа „за”, 4 „против” и 50 въздържали се депутатите определиха 23 октомври, неделя, за дата на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 12 години

3 в 1 ще са изборите.

49

Анонимен

преди 12 години

Политиката да се забрани глобално. Политиците освен да пречат и да харчат чужди пари друго не могат.

48

НЕ ГЛАСУВАЙТЕ

преди 12 години

добре ще е турската общност да не гласува в изборите,да им покажем че някой хора в парламента не могат да развяват байрака!много оплаквания има от турската общност на който са им присвоили земите,тва са хората на ДПС и Доганчо!

fallback