Снимка: БТА

Без ясна позиция как ще гласуват на предстоящия вот на недоверие приключи днешната консултация между партньорите от Синята коалиция, която продължи цял един следобед в парламента.

Още по темата
Решението за гласуване бе оставено да бъде взето на заседанието на ПГ-то в сряда.

"Така че отново ще имаме възможност да дебатираме", заяви Мартин Димитров в отговор на въпрос как ще гласуват.

Той каза още, че сините ще покажат различия както към ГЕРБ, така и към БСП.

Синият лидер не изключи нито една от различните възможности за гласуване на въпрос дали може да напуснат пленарната зала – той посочи, че не е изключва тази възможност, но подчерта, че окончателното решение не е взето.

"Не е редно да стигнем до решение, без да се срещнем с всички колеги от парламентарната група. Ако трябва, ще дебатираме и няколко дни", посочи на свой ред Иван Костов.

Той заяви, че се отнасят сериозно към едно несериозно начинание.

"Целта на този вот на недоверие е да се види новото парламентарно мнозинство и новата позиция на "Атака", посочи Мартин Димитров.

"Опитът, който прави Станишев и БСП, е да се представи за обединител на българската опозиция. Най-лошото в цялата работа, че този вот е на тема антикризисна политика", каза още той.

"Усилията трябва да бъдат насочени в коренно различна посока – ГЕРБ нямат капацитет. Синята коалиция е готова да предложи конструктивна алтернатива за България", завърши Мартин Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase