Снимка: Bulgaria ON AIR

28 са изборните секции, в които българите в Гърция могат да гласуват. В 4 в Атина може да се упражни правото на вот с машина. 921 български граждани са подали заявление за гласуване за народни представители, а за членове на Европейския парламент - 878. Това съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева в ефира на в специалното ни студио "Изборите днес".

Тя уточни, че който желае да гласува, но не е заявил предварително това, може да попълни на място в избирателните секции заявление.

Хората споделиха, че гласуват за по-доброто бъдеще на България, "да има по-стабилно правителство и да се оправят нещата".

В Германия избирателните секции са 103, интересът към вота за българския парламент е рекордно нисък. Това е страната в Европейския съюз с най-голяма българска общност.

В посолството на България в Мадрид има 3 секции, може да се гласува и с машина. В област Мадрид има общо 9 секции, като едната е в един от българските магазини. Около 50 човека са подали заявление за гласуване в посолството, но повечето избиратели попълват такова на място, когато дойдат да упражнят правото си на глас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase