Снимка: БТА
fallback

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенова да понесе отговорността си и да бъде освободен от правителството заради решението на Конституционния съд.

Това призова в декларация от трибуната на парламента съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов.

Преди дни съдът реши, че прехвърлянето на частни партиди от професионалните пенсионни фондове към държавата нарушава конституционните права.

„НОИ няма право да държи парите на хората. Но няма свободни 108 млн. лв., които да върне по партидите на тези лица. На практика цялата система е блокирана”, коментира Костов.

Според сините социалният министър Тотю Младенов е причинил щетите и направил незаконни действията на една от най-добрите институции в държавата каквато е Националният осигурителен институт.

Oще по темата

„Ние настояваме да понесе отговорността си, като бъде освободен от правителството. Разбира се, правителството носи своята отговорност”, допълни Костов.

Сините предложиха да бъдат направени промени в Кодекса за социално осигуряване, които да задължат правителството да върне парите от партидите.

Или мнозинството да създаде специална институция вътре в НОИ, която да даде възможност на лицата да изберат къде да останат техните партиди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Тотко ОСТАВКА! Да си

преди 12 години

В България съдебната система ВОНИ КАТО СКУНКС! Начинът по който се действа и липсата на справедливост в България са противни! Отлежават дела,за да могат корумпирани съдии да протакат до безсрочие, след което да преобърнат в смисъл: "Крадеца вика:"Дръжте крадеца""-така е-било и-е!...Мога да повярвам само, ако Тотю Младенови си "намери майстора"- законосъобразно за безчинствата си, осквернявайки, като зъл демон живота на неудобни му-на него-овластявания от поредните /на власт-разбира се!/...Корумпираната българска съдебна система не може, а- съди сама себе си! Трябва И силен натиск от вън за да се случи нещо + в тази мафиотизирана структура, наречена българска държава. ФАКТ е: Прикривана злоупотреба с власт от действащ Министър МТСП-Тотю Младенов! Защото Закона се прилага при ДВОЕН СТАНДАРТ! Изп АгенцияГлавна Инспекция по труда НАРУШАВА законодателството, което тя КОНТРОЛИРА!: Конфликт на интереси /КИ/- при назначаване от Тотю Младенов на Данчо Кънев за ИД на ОД Инспекция по трудаПлевен. КИ и.. при освобождаването от Тотю Младенов на Данчо Кънев от длъжност ИД на ОД ИТ гр. Плевен по... взаимно съгласие.. след установен КИ и ОСЪДЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО му по чл.313 от НК с Решение по НОХД1024/2009г на СРС. КИ от Тотю Младенов, при злоупотреба със служебното му положение, за отмъщение по сигнал за КИ което ме квалифицира, преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.

35

Анонимен

преди 12 години

Боко , подай му молбата за напускане!

34

Анонимен

преди 12 години

Костов, разбира се, е напълно прав. Нещо в последната година не ми харесваше това, че беше твърде мек според мен в критиките си към правителството; не заяви и на висок глас, че Дянков е треторазряден икономист. Напоследък позицията му спрямо ГЕРБ се втвърдява, което отдавна трябваше да стане. Все пак, той със сигурност си е имал причини за това, той е опитен политик, а аз не разбирам нищо от политически игри. Разбирам само това, че ГРОБ са крайно вредни за страната и трябва да си отидат час по-скоро.

fallback