Снимка: БТА
fallback

Министерският съвет не е обсъждал параметрите на сделката за приватизацията на „Булгартабак”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутатите от левицата  Корнелия Нинова и Румен Овчаров за приватизацията на дружеството.

ГЕРБ обявените намерения за бърза продажба на "Булгартабак", като Агенцията за приватизация откри поредната процедура за сключване на сделка.

Тютюневият холдинг "Булгартабак" се очаква да бъде продаден в рамките на 4 месеца на голяма компания, като минималната определена цена няма да е предварително известна на кандидатите.

Премиерът отговори на левицата, че стратегията за приватизация на „Булгартабак Холдинг" е приета на 10 декември 2003 година от Народното събрание и отменена на 17.11.2008 година пак от парламента.

С изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол Тройната коалиция е извадила „Булгартабак холдинг” от списъка за приватизация, посочи премиерът.

Oще по темата
Той каза, че така е отпаднало изискването „Булгартабак Холдинг” да се приватизира според изискванията на стратегията, приета от парламента, и сега по думите му Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е единственият компетентен орган, който може да осъществи приватизацията на дружеството.

Премиерът беше категоричен, че нито един от членовете на Надзорния съвет на Агенцията за приватизацията и следприватизационен контрол не е гласувал против сделката за приватизация.

„Може да ни поздравите за това, че успяхме в условията на тежка финансова криза да изплатим над 35 милиона лева на тютюнопроизводителите, които с голяма радост ги получиха“, аргументира се още премиерът и побърза да напусне парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

боко не лъжи!!!

преди 13 години

ЛЪЖЕ! ДОРИ СЕ ЗНАЕ КОЙ Е "КУПУВАЧА". СДЕЛКАТА Е СРАМ ДПС И ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ НАЙ-ВЕРНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ПАРТИЯТА.НЕ РАЗБРАХА ЛИ ВСИЧКИ,ЧЕ КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ С ГЕРБ ГО ЗАВЛИЧАТ КЪМ ГИБЕЛ И ТОТАЛЕН ПРОВАЛ.ТОЛКОВА НАГЛО И АЛЧНО *** КАТО МУТРАТА НЕ СЕ Е УПРАЖНЯВАЛО ДА НИ УПРАВЛЯВА.ВСЕ ОЩЕ КОСТОВ МУ ВОДИ,НО ПО НАГЛОСТ И ГЬОНСУРАТЛЪК ТОЗИ НАКРАЯ ЩЕ ГО ЗАДМИНЕ.

46

1

преди 13 години

от цялата работа ще се облажи цецка цачева,боко ще подари на мъжа и БУЛГАРТАБАК.

45

до 23

преди 13 години

БГ Комунистите, даже не са виждали фашист на живо, а само са се крили в храстите, докато доиде червената армия, та да се качат на власт. ... и са крали кокошки от бабите по селата.Те и сега са такива, само мишкуват!

fallback