Снимка: Булфото

Договори, с които Волен Сидеров е държал зависими депутати от партията, са невалидни, обяви пред bTV депутатът от „Атака“ Явор Нотев.

Един от тримата депутати, напуснали Атака след скандала около софийската джамия – Валентин Николов, обяви, че лидерът държал в зависимост своите чрез договори за поръчителство в полза на офшорни компании на Сейшелските острови на стойност 300 хиляди лева.

„По случая е извършена проверка от прокуратурата, която е установила, че има изготвени проекти за документи, но документи и договори няма. Това е изводът на прокуратурата”, обясни Явор Нотев.

„Това, което беше предмет на разследване, беше проект на такъв договор, подписан едностранно и единственото, което може да се разбере от него е, че г-н Николов има отношение към оформянето на този договор, но той е останал неоформен заради липса на подпис от другата страна“, разясни депутатът на „Атака“.

По думите му този документ е бил невалиден. Заверката на подписа на едно лице не придавала сила на договор на един документ.

Още по темата

„Нека г-н Николов да изясни кои са подготвили тези документи и в порядъка на какъв разговор. Не съм подписвал такъв проект, не ми е предлаган, нито в документите, които съм подписал при кандидатстването за място в листата на „Атака“ съм подписал, без да знам подобно нещо”, категоричен беше Явор Нотев.

По думите му „едно непреодолимо желание да станеш депутат не бива да те накара” или осъзнато да се задължиш със сума от 300 хиляди лева. Нотев призова самите депутати, подписали документите, да обяснят сами защо са подписали, и подчерта, че няма нищо общо с това.

„Не съм човекът, който ги е поднесъл на тези, които са ги подписали. Когато някой иска да бъде уплашен и се старае в тази посока, той най-накрая успява. А да говори, че не знае какво подписва и да стои на мястото си в българския парламент, е нещо без коментар“, отсече депутатът на „Атака“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase