Софиянски, Дилов-син и Евгений Бакърджиев са сред лицата на новото ОДС. Снимка: архив Булфото
fallback

Новото дясно обединение „Общност на демократичните сили“ официално издигна Стефан Софиянски за кмет на София.

В него влизат няколко извънпарламентарни политически сили - Съюз на свободните демократи (ССД),  „Гергьовден", Демократическа партия, Българският демократичен съюз „Радикали", клуб „Сенатор", БЗНС.  Вече са се присъединили още две формации - Българска нова демокрация  и БЗНС - „Никола Петков".

Не можем да си представим по-ярък и разпознаваем символ на разликите между дясното управление на града и сегашното състояние от Стефан Софиянски, коментира Любен Дилов-син, който е избран за говорител на ОДС.

Новото обединение е изпратило писмо до Синята коалиция, в което изявяват желание да участват в предварителните вътрешни избори.

„До този момент в типичен за раздорното ни дясно семейство стил нямаме нито положителен, нито отрицателен отговор“, посочи Дилов. Затова от ОДС дават срок да получат съгласие или отказ до 5 юни. Ако им откажат, ще издигнат свои кандидати за президент и столичен кмет.

"За София сме длъжни да издигнем кандидат, защото тези на СДС и ДСБ на практика не предлагат алтернатива", обясни Любен Дилов-син. „Предлага ни се действащ кмет и действащ зам.-председател на Общинския съвет, управляван от мнозинство от ГЕРБ“, аргументира се той.

„Не виждаме желание да се спечели кметският пост в столицата, а само желание да се отбие номерът“, подчерта Дилов-син.

От дясното обединение не разкриха кой ще е техният кандидат за президент, тъй като изчаквали да разберат дали ще участват в предварителния вот на Синята коалиция.

И докато за кмет на София са категорични, че е необходимо да пуснат свой кандидат, то за президентския вот са склонни на разговори, тъй като не искат да има двама десни кандидати, които да се конкурират в надпреварата за поста.

За местните избори от ОДС смятат да извадят свои кандидати на повечето места в страната. В Плевен, Монтана и Кюстендил ще подкрепят успешните кметове на десницата. „В Пловдив обаче смятаме да имаме собствен кандидат. Там човекът на Синята коалиция няма шансове да спечели“, обясни Дилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

189

Бъкингамски

преди 12 години

Нагъл Смехурко! Защо не си вариш шльокавицата на Поручик Чунчево? Не ви ли стигна вече до главата, че сте бита карта и ти и оня нещастен бомбаджия с професия "разрушител". Липсват ви и акъл и чисти ръце. Хванали се с политика да се занимават! Има си хора за това, които показаха как се работи за България (виж Бойко, Плевнелиев, Фандъкова). Те не търсят само облаги във властта и не продават за жалки комисионни интересите на страната и народа. Ще видите кметско кресло през запушен макарон!

188

ves666

преди 12 години

dve kashti napravi za po 10 miliona kradena para i pak se redi na masana ,tva da si nagal i bezochliv podal sto prosenta toia e zavarshil vitiz krastio sarafov artist.

187

силви

преди 12 години

Софиянски е невероятен човек и пич. Дано да успее. По негово време София беше чиста и красива ...за разлика от сега. Не мога да повярвам на злобните и пошли коментари. *** народ...това е за съжаление

fallback