Борис Марков и Румен Христов. Снимка: СДС
fallback

СДС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за въвеждане на фискален борд и необходимите за това промени в конституцията.

Това обяви заместник-председателят на партията Румен Христов след заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС. 

Според него въвеждането на фискален борд е важно, защото ще гарантира по-ниски лихви по кредити на българските граждани и фирми, сигурност на чуждестранни инвеститори, както и финансова стабилност на държавата като цяло.

„Ще подкрепим това предложение, за да запазим ниските данъци и да дадем възможност на бизнеса и на икономиката в България да се развиват“, мотивира решението на сините Румен Христов.

За СДС било нормално, че имат разминаване с тъмносините от ДСБ. Хората на Костов скочиха срещу предложението промяната на данъците или въвеждането на нови данъци да става с квалифицирано мнозинство от 2/3 в парламента.

Това вече е заложено в проекта за изменения в конституцията на управляващите и е свързано с въвеждането на пакта за финансова стабилност на финансовия министър Симеон Дянков. Законопроектът на ГЕРБ, подкрепен и от РЗС, вече е внесен в парламента.

Румен Христов обаче коментира, че за разлика от ДСБ, които смятат, че е важно запазването на правото на правителството да решава въпросите, свързани с оперативното управление на страната, за СДС е по-важна стабилността на държавата.

Oще по темата

Сините лансираха още идеята да се въведе "стандарт за земеделски министър".

Шефът на предизборния щаб Борис Марков обяви, че в стандарта трябва да бъдат включени следните изисквания – министърът да не лъже в съставките на екипа, с който работи, да обявява публично какъв е произходът на съставките, които използва, и да носи отговорност за продукта, който произвежда.

„След въвеждането на този стандарт остава да се извършат само две дребни усилия от страна на министъра – той да си напише оставката и да я занесе лично на министър-председателя“, допълни Марков.

СДС отдавна искат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради всички лобистки скандали и „калинки“ в сектора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

мария

преди 12 години

Ако идеята за фискален борд се приеме, това ще стопира всеки опит за нова политика! А на БГ трябват нови политици, с нови идеи за излизане от кризата. Не знам как Румен Христов желае коалиране с ГЕРБ и циментиране на сегашната политика, но стана ясно кой е силният кандидат на десните за президент - Светослав Малинов!

71

domestus

преди 12 години

Министър Найденов да си ходи , защото никой няма нужда всичките Калини Илиеви останали в това министерство.

70

nanda

преди 12 години

Подкрепям Румен Христов,трябва да се подкрепят разумните неща важни за стабилността на държавата ни .И оставката на Мирослав Найденов е неизбежна ,заиграването и поддържането на определен кръг, хора пречи за развитието на малкия и среден бизнес .

fallback