Цветан Цветанов. Снимка: БТА
fallback

Ликвидирането на Осама бен Ладен е спечелена битка, но оттук нататък сме изложени на още повече предизвикателства, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов по време на конференция за стратегиите за национална сигурност и миграцията.

Пред посланик Джеймс Уорлик, който присъства на форума, Цветанов поздрави американското правителство за ликвидирането на лидера на Ал Кайда.

Министърът изтъкна, че трансграничната организирана престъпност е по-мобилна отвсякога и се стреми да се развива с бързи темпове.

„Повече отвсякога всяка страна се нуждае от съвместна работа с евроатлантическите партньори. Няма страна, изолирана от трансграничната организирана престъпност и тероризма“, заяви министърът.

Същевременно той обясни, че България вече е част от ЕС, предстои да се присъедини към Шенгенското пространство и предпоставките за външна заплаха от преди години вече не са пред страната ни.

Затова и фокусът на стратегията е вътрешната сигурност – по думите на Цветанов организираната престъпност, корупцията е симбиоза между политическите партии и организираната престъпност.

„По темата национална сигурност политиката трябва да отиде на заден план и да има консенсус“, заяви Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той отбеляза, че за първи път се постига пълен политически консенсус по тематата и затова е забавено приемането на стратегията за национална сигурност (2011–2020).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

ves666

преди 13 години

lele ama i ti si edin borec v bitkite napravo si geroi ot fantastichnite komiksi cvetanov ,ne se izlagai da plioampash glyposti, kolko si naiven ,ne se li yseshtash che vsichkata ti rabota e kalpava .

44

Иванов

преди 13 години

Няма ли кой да го напикае бе, този ***!?

43

Анонимен

преди 13 години

Да живее правителството на ГОЛЯМОТО НИЩОНЕПРАВЕНЕ и НЕСПИРНОТО ГОВОРЕНЕ (основно на глупости).Тука има - Тука нема.Ура, другари мутро-милиционери!

fallback