Снимка: БТА
fallback

До края на деня се очакват резултатите от проверката на регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик по случая с ученическото състезание в Пещера, съобщи пред журналисти образователният министър Сергей Игнатов.

Той обясни, че гледа с чувство за хумор на случилото се, но при доказване на извършени нарушения на закони ще има санкции.

Oще по темата
"Мисля, че раздухваме от нищо нещо. Някой е решил да направи нещо интересно, което на нас не ни е интересно и се стигна до цялото това запълване на медийното пространство. Гледам с чувство за хумор, защото това е инициатива, която си мисля, че не постига никакъв резултат, тоест, виждате, че има негативен за тези, които са инициатори.

Не смятам, че се е случила кой знае каква драма в образователната система. Всички са реагирали навреме. Въпросът е, че системата може да се саморегулира, както виждате - има реакция", допълни министър Игнатов.

Той заяви, че не отдава чак толкова голямо значение на този случай, защото, ако има нарушения, даже не на един закон, ще се види в каква степен и кой е виновен и ще има санкции.

В отговор на въпрос министър Игнатов каза, че юристите ще определят какви да са санкциите в зависимост от резултатите на проверката.

В ученическото състезание в Пещера, организирано с участието на народния представител от ГЕРБ Красимира Симеонова, участваха ученици от четири училища, които, решавайки логически ребуси, са изписвали: "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

Съгласно българското законодателство използването на деца за политически цели е абсолютно забранено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Мира

преди 13 години

Стига вече с този случай в Пещера. Хората се извиниха и ще си получат наказанието.Освен това, ако един прави нарушение, то това не означава, че трябва да слагаме всички други от ГЕРБ под един знаменател. Всеки сам си носи отговорността за действията.

89

Анонимен

преди 13 години

Какво толкова е станало в Пещера, пита ИгнатовNisto, samo deto goliamata Tikva se e zasramila i izdula kato Pipon Kratunata neina , koiato e iztezavana ot tatkoto na Stanishev dokatao Buda e raztrival karantiata na Tor JiFkoF

88

ДО 88

преди 13 години

Как си ШАРАНЕ?

fallback