Красимира Симеонова. Снимка: ГЕРБ

Не съм уронила престижа на партията и няма да напусна ГЕРБ, но поемам цялата отговорност за случая в Пещера.

Така депутатката Красимира Симеонова коментира пред Dnes.bg скандалния случай с партийната агитация на ученическо състезание в Пещера, на което децата сглобяваха лозунга "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

На въпрос по какъв начин тогава смята да поеме отговорността, Симеонова коментира:

"По какъвто обществото, родителите, цялата общественост на Пещера и партийната структура на ГЕРБ решат". Тя заяви, че не знае какво наказание я грози, тъй като досега не се е сблъсквала с подобни случаи.

Но отново повтори, че цялата инициатива е била продиктувана с добри намерения, които в крайна сметка не били завършили добре.

Тя не е знаела какъв надпис ще излезе в края на състезанието и скандалния лозунг го видяла "на последната права". Точно тук вижда и своята отговорност, че не е проверила първоначално сценария.

По думите й Симеонова била подведена от младежката структура на партията, които били "пренавити" да бъде организиран един добър спортен празник на децата, но това не я оневинявало. Никой не допускал, че подобно лого може да се появи на подобна инициатива.

"Добронамерена беше нашата инициатива. Искахме да покажем друга светлина за развитие на децата като спорта, а не кафенетата и наркотиците", обясни още депутатката.

Още по темата

Тя с голямо въодушевление е подкрепила инициативата, като разходите за нея били поети изцяло от партията. Симеонова подчерта, че винаги, когато имало малко средства, се включвали в благотворителни дейности.

От своя страна министърът на образованието Сергей Игнатов беше категоричен, че ако се открият виновни учители и директори на училища, те ще бъдат наказани, тъй като били нарушени два закона - Законът за народната просвета и Законът за защита на децата.

Вече се извършвала проверка на случая.

"Ние 20 години за борим за департизиране на образователната система в България и няма да допуснем да върнем времето назад, защото си спомняте каква беше преди партийната пропаганда в училищата", отсече министърът във Варна.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ на следващото свое редовно заседание, след като се запознае с всички факти и обстоятелства около организирането на ученическото състезание под патронажа на Красимира Симеонова, ще вземе решение по случая, съобщиха след скандалния случай от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase