Центърът в Пещера. Снимка: Булфото

"С пропагандата в малките главици на децата на България се втълпява, че без ГЕРБ няма израстване и професионално развитие. Постъпката потъпква грубо законите на нашата страна".

Това пише в приетата с пълно мнозинство декларация на Общинския съвет в Пещера по повод скандалния случай с проведената политическа пропаганда по време на ученическо състезание, което се проведе под патронажа на депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова.

"През последните години разбрахме, че наши ученици стават все по-неграмотни. Тази седмица пък научихме, че с ГЕРБ сме по-силни", се казва още в декларацията.

"Надяваме се, че тези, които злоупотребиха с детската невинност, ще си понесат заслуженото", пишат в заключение съветниците.

Те поискаха Красимира Симеонова да напусне българския парламент и публично да се извини на жителите на Пещера.

Още по темата

В местния парламент се водят и преговори за импийчмънт на кмета Стелиян Варсанов. За него обаче са необходими събирането на 2 000 подписа на граждани, уточниха от групата на БСП.

"Извинявам се за големия гаф. Готов съм да си понеса отговорността, но смятам, че уволненията, които бяха направени до момента, са достатъчни", заяви градоначалникът.

Той обяви, че не се притеснява от исканата оставка и е учуден, че това се случва месеци преди изборите за кмет.

"Заиграването с деца и въвличането им в политически пропаганди е недопустимо и това е най-сериозният гаф във вековната история на Пешера", заяви пред Dnes.bg общинският съветник от БСП Анастасия Младенова.

"БСП правеше всекидневни политически агитации в годините преди прехода и червените колеги явно са забравили това", контрираха я съветници от Атака.

Местните старейшини поискаха да бъде отстранен от длъжност секретарят на общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Галина Воденичарова заради грубо нарушаване на Закона за закрила на детето.

Днес стана ясно, че преди ден тя е напуснала този пост по взаимно съгласие. Това според местните старейшини не е дисциплинарно наказание и не е понасяне на отговорността.

Те настояват още Регионалният инспекторат по образование да отстрани от длъжност директора на Общинския детски комплекс Пещера, който е организирал цялото състезание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase