Снимка: архив Булфото
fallback

Управляващото мнозинство (ГЕРБ и „Атака“- бел. ред.) реши депутатът от „Атака” Валентин Николов да продължи да бъде председател на антикорупционната комисия още една парламентарна сесия.

От 104 гласували депутати 77 се обявиха „за”, 27 – „против”, без въздържали се.

„Това е предложение - продукт на интереси, на конюнктура и на страх. Не съм сигурен дали разбирате, че на практика дискредитирате Валентин Николов, като му създавате имиджа на един удобен човек”, коментира отрицателния си вот левият депутат Янаки Стоилов.

Oще по темата

„Николов остава, за да продължи политиката, която е удобна на управляващите“, отсече и колегата му Михаил Миков.

Според него рейтингът на „Антимафия“ ще продължи да пада и усещането на обществото ще бъде, че тя чрез процедурни трикове не може да изпълни функциите, които са й възложени.

По-рано днес, по време на дебатите за удължаването на мандата на Николов като шеф на комисията, лидерът на ДСБ Иван Костов обяви, че целта на този акт е замитането и покриването на сигнал до комисията за конфликт на интереси срещу вътрешния министър Цветан Цветанов.

Защото, ако това удължаване на мандата на Николов не се случи, "може би ще има тежки последици за ГЕРБ. Това е драмата. Това е драмата на ГЕРБ", продупреди Костов.

Валентин Николов обясни обаче, че никога не е забавял сигнали.

„Дали е сигналът за президента, дали е за някой от управляващите или за опозицията, за нас няма никакво значение”, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ФАШИ

преди 13 години

ГЕРБ + АТАКА=ФАШИЗЪМ!

22

БоСимеонов

преди 13 години

Предизборната подготовка на ГЕРБ е мръснишка пропаганда, долни номерца, празнодумие и манипулация. Общо взето като управлението на ГЕРБ, но на стероиди.

21

Smurf

преди 13 години

Само погледнете в очичките на Воленчо. Каква страст и воля.

fallback