Изгоненият за конфликт на интереси Стоян Кушлев. Снимка: Булфото
fallback

Тодор Коларов, съветник на американския посланик у нас Джеймс Уорлик, е новият председател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Той поема поста от отстранения Стоян Кушлев заради конфликт на интереси.

Тодор Коларов е бил представен пред министрите на заседанието на кабинета, съобщи премиерът Бойко Борисов. Кандидатурата му е била представена и пред парламентарните групи на ГЕРБ, Атака и ДПС.

Коларов е бил съветник в посолството на САЩ в България, работил е в Министерството на правосъдието на САЩ както и в централата на Световната банка като анализатор на въпросите на управлението. Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Предложението за отстраняването на Стоян Кушлев дойде от Инспектората на Министерския съвет още на 25 март.

Тогава проверка установи несъвместимост за заемане на длъжността поради участие на Стоян Кушлев в управителни органи на неправителствени организации.

Oще по темата

Инспекторатът бе сезиран от ресорната парламентарна комисия, която установи, че бившият вече председател на комисията е в конфликт на интереси.

Смяната бе забавена повече от три седмици най-вече заради намирането на подходящ за поста експерт.

"Не ми е останало време – искам кандидатът, който ще предложим, да бъде обществено приет, защото това е много важна длъжност и да е такъв човек, който всички партии в парламента да го подкрепят. Този човек трябва да отнема имущество на престъпници", коментира преди дни премиерът.

Стоян Кушлев беше обвинен още в роднински назначения в комисията, както и че определени служители получавали колосални възнаграждения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

za 143

преди 13 години

Свирко, ти как разбра че тоз е чужд агент? Американската комисия по досиетата ли ти каза или така решихте на маса с приятели ?!:)

143

А сега накъде!

преди 13 години

Такаааа, назначават действащ агент на чуждо разузнаване на такъв пост. Тоя Бойко е пълен ***...

142

Анонимен

преди 13 години

Кушлев поне да върне неправомерно взетите заплати!

fallback