Стоян Кушлев отхвърля обвиненията. Снимка: Булфото

В Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, цари пълна шуробаджанащина.

Това заяви председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Валентин Николов, която изпрати доклад до ВАС за конфликт на интереси на проф. Стоян Кушлев.

Според проверка, извършена от комисията „Антимафия“, се доказа, че Кушлев нарушава два закона.

Преди назначаване е декларирал, че не участва в никакви търговски дружества и юридически лица с нестопанска цел, а се оказва, че участва в две такива.

Т.е. той е подал невярна декларация или е укрил тези факти, заяви Николов пред БНТ.

Още по темата

„Ако проф. Кушлев надлежно беше декларирал тези факти, че участва в тези две юридически лица с нестопанска цел, премиерът нямаше да го назначи“, допълни Николов.

По думите му освен конфликт на интереси, има съмнения и за корупционни действия. Той даде за пример средномесечния доход на проф. Кушлев, който бил 9099 лв.

„Сметната палата направи пълен одит на комисията до 2010 г. и не намери нарушения. Така че аз съм спокоен, дори и премиерът да реши да ме уволни. Нямам конфликт на интереси, пари не съм печелил, работил съм за България. Да, има атака срещу мен. Аз имам съмнения, че съм засегнал интереси. Клиенти на нашата комисия за установяване на престъпното имущество са близки на членове на тая комисия, която иска да ме уволни“, коментира пред „Труд“ Стоян Кушлев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase