Красимира Симеонова. Снимка: ГЕРБ
fallback

Изпълнителната комисия на ГЕРБ наказа депутатката Красимира Симеонова заради скандалния случай с ученическото състезание в Пещера, на което деца редиха лозунг "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

Симеонова е освободена от поста общински ръководител на ГЕРБ в Пещера.

Изпълнителната комисия поиска отстраняването й и от зам.-председателското място в парламентарната комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към парламента.

След скандалния случай Красимира Симеонова се оправда, че е била подведена от младежката организация на ГЕРБ, но заяви, че поема цялата отговорност за случая.

Депутатката определи решението на партийното ръководство като правилно.

"Това е справедливо, тъй като когато човек направи грешка, той трябва да плати за нея", каза още Симеонова.

Премиерът Бойко Борисов определи във вторник поведението на Красимира Симеонова като недопустимо и изрази надежда партията да я накаже.

"Срам ме е от тази депутатка. Никога ГЕРБ не е правил такива неща. Изобщо не искам да я виждам.", коментира Борисов.

От ГЕРБ определиха като достатъчни наказанията на провинилата се депутатка.

"Несериозно е да говорим за освобождаването й от парламента. Ако всяка партия отстранява депутати за грешки, подобни на тази на Симеонова, днес нито вляво, нито вдясно щеше да има народни представители", мотивира решението си председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Oще по темата

От ГЕРБ освободиха още като организационен секретар на партията в Пещера – Галина Воденичарова, която била инициатор на сценария на скандалното състезание.

Тя е отстранена и от длъжността председател на местната комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщи кметът на Пещера Стелиян Варсанов.

В сряда  ще бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат изслушани всички страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

анонимен

преди 13 години

Типична натеглива комсомолка.

91

гражданин-А

преди 13 години

малииии тази не е само *** поредната много грознаБойко на кое е наблягал на грозатата и да са по *** ??Много примери за размисъл Желева към кои спада ?? Фидосова . цачева ??? Тази тук пещернячка ???Горкият ГЕРБ - а да не пропуснем Лъчко - / мозъка / ....

90

Кадрите решават всич

преди 13 години

Кадрите решават всичко! Сталин го е казал отдавна, но *** демокрадски кратуни трудно вдяват. Сравнете комуниста Юри Гагарин-кадруван от Сталин с тъпата лейка Калинка Георгиева - кадрувана от Боко Кратуната. На години са равни, а като хора са на безкрайна далечност! да не говорим за Стишгей, браво Ваньо, браво костов и жабата Жельо...Събуждай се народе????

fallback