Снимка: архив Булфото

Група общински съветници от Пещера искат извинение за случая, при който в ученическо състезание децата сглобяваха лозунга "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

В декларация общинарите подчертават, че подобна инициатива не трябва да се повтаря. Те настояват кметът Стелиян Варсанов да освободи от длъжност секретаря на общинската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни заради нарушение на Закона за закрила на детето, както и да бъде освободен директора на Общински детски комплекс Дияна Янева.

"Предизборната кампания започна и в нея са въвлечени най-беззащитните и нищо неподозиращи деца. Децата на България, в чиито малки главици трябва да бъде втълпено, че без ГЕРБ няма израстване и професионално развитие. Крайно неморално и укоримо, защото най-лесно се манипулира детското съзнание", възмущават се общинските съветници.

Още по темата

Подписи под декларацията са сложили общинари от БСП, НДСВ и ДПС. Тя е подписана от Анастасия Младенова, Петър Пиринчиев, Георги Козарев, Стоян Радин, Гълъбина Куцева, Неделчо Рядков, Васил Филев и Зехра Алиш.

Депутатът от ГЕРБ Красимира Симеонова, която организирала състезанието, се извини.

Не съм уронила престижа на партията и няма да напусна ГЕРБ, но поемам цялата отговорност за случая, каза тя пред Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase