Екатерина Михайлова. Снимка: Булфото
fallback

ДСБ предлага в един и същи ден да се проведат предварителни отворени избори за кандидат-президент на Синята коалиция, за кмет на София и за всички общини, в които няма постигнато съгласие за обща кандидатура.

За целта трябва да бъде подписано Национално споразумение със СДС, в което да бъдат разписани всички правила за провеждането на предварителния вот, сроковете и номинациите, съобщи зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.

Тъмносините са отправили такова предложение още преди месеци към Мартин Димитров и сега изразиха удовлетвореността си, че сините са стигнали до същото решение.

ДСБ предложиха като подходяща дата за предварителен вот 12 или 19 юни. Предложението на лидера на СДС е пък 15 май, ако до 29 април преговарящите не се обединят около единна кандидатура за кмет на столицата.

"Надявам се, че датата няма да е препъникамъкът. Искаме споразумение и трябва да се разберем, защото държим да сме Синята коалиция", подчерта Екатерина Михайлова.

Oще по темата

СДС-София предложи бившия председател на Столичния общински съвет Владимир Кисьов за кандидат за кмет на Синята коалиция в града. От ДСБ все още не е обявена официална кандидатура.

Засега се спрягат имената на общинския съветник Петър Москов, лидера на столичната организация на партията Атанас Атанасов и кмета на район "Лозенец" Прошко Прошков.

ДСБ смятат, че подходящата дата за предварителните избори е в началото на юни, за да има достатъчно време да се съгласуват процедурите, предложат кандидатите с техните идеи и платформи и в крайна сметка да се гарантират открити и честни избори.

Екатерина Михайлова посочи, че на много места в страната вече е постигнато съгласие за обща кандидатура. Водели се и преговори и с други партии извън формата на Синята коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Син избирател

преди 13 години

Крайно време е Синята коалиция да излезе от собствената си черупка и да застане зад Президенска кандидатура на силно харизматично и необременнено от досегашното управление непартийно лице, в което огромното мнозинство от нашия народ да припознае изразител на основните си въжделения ! И още нещо много важно ! Този, който плюе (дори и да е основателно) никога не е обект на възхищение и пример за подражание ! Народът тръгва след онзи, който олицетворява съзидателноста и умее да покаже светлина в тъмния тунел !

40

Анонимен

преди 13 години

за голямо съжаление президента няма да е от СК,защото тези,които съсипаха синята идея са все още в парламента/стана така,че изфабрикуваха нова професия-депутат/и за съжаление голяма част от привържениците на СДС се отвратиха от техните игри и далавери и много малко ще гласуват за тях.Аз съм мръзнал по митингите на СДС,участвал съм в много избори,гласувал съм за СДС след 89-та,но вече не мога да си дам гласа за кандидат на сините

39

Анонимен

преди 13 години

Два файтона хора, единия се управлява от "великия" Костоф /крадец та дрънка/, а другия от пажът му-Мартинчо маминия. И тия смешници тръгнали на избори, абе ей опомнете се бе, хората не могат да ви гледат без да ви напсуват, тия се правят на велики. Абе комуниста козината си мени, ама крадливия нрав - никога!

fallback