Борисов и Фандъкова откриха канализационен колектор в кв. "Горна баня"

"Във всяко сако бъркам и вадя лентички, като фокусник съм".

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с кметицата на София Йорданка Фандъкова откри канализационен колектор в кв. „Горна баня“.

"Правим си първи копки, след това си откриваме и си имаме биография", похвали се Борисов. 

Той заяви, че колекторите са най-неприятните за откриване обекти за него, защото се намират под асфалтираните улици, но добави, че вече хората от районите ще бъдат софиянци и европейци.

"За нашите комшии по райони „Суходол”, „Горна баня” и „Овча купел”, вече може да кажем, че са софиянци, защото какъв софиянец си, ако нямаш канализация и ползваш яма до къщата" каза още Борисов.

Съоръжението е един от четирите колектора, за които е осигурено безвъзмездно финансиране по ОП "Околна среда" в размер на над 10 млн. лв.

Новоизградената инсталация прави канализационната връзка между кв. „Горна баня”, градската канализация на ж.к. „Овча купел” и градската пречиствателна станция за отпадни води на гр. София.

Колекторът е с дължина 860 м и струва 1,5 млн. лева. Той е с 280 отклонения, което означава, че всеки един имот на територията на Горна баня ще има връзка с него и ще трябва да изгради само вътрешна канализация.

Кметът на столицата посочи, че в момента в София се изграждат общо 37 км канализация.

"Корнелия Нинова ще умре от яд", пошегува се премиерът Бойко Борисов.

В отговор на въпрос за проверката на ДАНС срещу зам.-кмета на Бургас Костадин Марков по обвиненията в корупционни схеми, премиерът посочи, че е дал папката с документите, уличаващи Марков, на кмета на Бургас Димитър Николов, за да се запознае с резултатите от проверката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase