Смените били опит да се спаси Мирослав Найденов. Снимка: БТА
fallback

БСП и СДС настояват за оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, независимо от промените в ДФ „Земеделие“.

Цялото ръководство във фонда беше сменено след поредния скандал в сектора. Този път от СДС изнесоха данни, че Найденов е оказвал натиск за осигуряване на предимство на определени проекти.

„Министър Мирослав Найденов не може да остане на този пост след всички обвинения. Този министър трябва да си ходи”, категоричен бе лидерът на СДС Мартин Димитров.

Съпредседателят на сините заяви, че освен заради този скандал, оставката на Найденов трябва да бъде поискана и заради хилядите земеделски производители, който трябва да връщат субсидии сега, както и заради изпуснатото овладяване на ситуацията с шапа. 

„За първи път, след като СДС повдигна сериозна тема, мерките са взети 24 часа след това. Така че тук специално по този въпрос Бойко Борисов заслужава поздравление. Това е половината от необходимите мерки”, заяви Димитров и добави:

„Това е опитът, който се прави да бъде спасен Мирослав Найденов, но ситуацията не позволява това“.

Според лидера на СДС, ако документите, представени от тях, са били по някакъв начин фалшиви, както твърди Мирослав Найденов, щяха ли днес всички тези хора да си подават оставката”, попита Димитров.

Oще по темата

БСП пък твърдят, че Мирослав Найденов е най-слабият земеделски министър през целия преход.

„Нагледахме се на промени! Крайно време е министър Мирослав Найденов да си тръгне, а след него и премиерът“, коментира червеният депутат Антон Кутев.

Той беше категоричен, че промените, които се правят в ДФ „Земеделие”, са недостатъчни.

Депутатът припомни усложнената ситуация със заразата от шап и тежкото положение на земеделците заради неизплатените субсидии.

„Оказва се, че във ДФ „Земеделие” не могат да се задържат повече от година”, отбеляза депутатът.

Той направи аналогия със случващото се в здравеопазването, където вече се смениха няколко министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

xcqjjbshl

преди 12 години

Q2BSTG <a href="fswcavrfenwx/">fswcavrfenwx</a>

112

до 100

преди 13 години

Струва ми се,че ти си от тия дето им плащат!!!Я кажи колко стотинки ти дават,та да си продаваш душата мишкар-ГЕРБар такъв,тия ни ФАЛИРАТ не е ли явно?

111

ветеринар

преди 13 години

Миро не става за министър,но е цар на лобизма.Става и за спаринг партньор.Да си ходи в обора.

fallback