ГЕРБ са единни, твъри Красимир Велчев. Снимка: Булфото
fallback

ГЕРБ няма да позволи политическо и престъпно изнудване, нито пък ще позволи в държавата да се върне криминалната истеричност на годините на прехода.

Това заяви председателят на ПГ на управляващите Красимир Велчев по повод взрива пред редакцията на "Галерия“.

Битката срещу правителството вече не е само политическа, а зад нея прозира битката за големия финансов ресурс от сивата икономика, каза Велчев.

От ГЕРБ считат, че "Коалиция за България", ДПС, "Синята коалиция" и РЗС действат координирано, искайки оставки на ключови фигури в кабинета.

"В нас все повече се засилва подозрението, че кръговете от опозицията – отляво и дясно, пригласяйки на организираната престъпност, волно или неволно се опиват да извадят правителството от равновесие", категорични са от партията.

Тя подкрепя политиката на правителството и категорично застава зад действията на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В декларацията се отбелязва, че зад "зрелищния инцидент" пред редакцията прозира икономическият и политическият рекет на съмнителните кръгове в държавата, които се опитват да отклонят България от европейския й път.

"Това е опит за подмяна на дневния ред, подмяна на справедливостта със страх. В собствените си егоистични цели за политическа реабилитация, враговете на ГЕРБ се проявяват като врагове на държавността", категоричен е Велчев.

„На онези, които се опитват да внушат, че престъпността няма респект от МВР, можем да кажем, че всичко, което се случва, е следствие именно от респекта, който МВР – с подкрепата на ГЕРБ, създаде“, каза още той. 

Oще по темата

Той призова тактиците на сценария, които внушават недоверие към МВР, да разберат, че главният им режисьор се е провалил.

В четвъртък президентът Георги Първанов коментира по повод взрива пред редакцията на в. „Галерия“,че е „сериозно разтревожен от това, че няма респект към МВР“.

От ГЕРБ остро осъждат опитите за подмяна на дневния ред на българското общество с подмятане на компромати, скандали и чрез агентурни методи.

Депутатите на партията ще продължат да работят за решаването на реалните проблеми и ще останат единни, без да се поддават на провокации, посочи Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Брояч

преди 13 години

И пак грешка в изчисленията. Психолозите ми потвърдиха, че доста от антиГЕРБ коментарите са написани от един и същи човек, жалко, язък ми за броенето...

118

Брояч

преди 13 години

Коментари 118 от тях около 98% против ГЕРБ, на пръв поглед, лошо, но като се замислиш, тези около 110 втвърдени АНТИГЕРБИСТИ, дори и да гласуват против ГЕРБ, няма да се забележи. Какъв е смисълът да плюете тогава!?

117

wldia

преди 13 години

Подкрепям N95 tanja, 64год. и допълвам, че коментаторите тук наистина се упражняват, както тя пише, във фалшиво красноречие, защото са си мекерета, получаващи хонорар от централата на Позитано и пишат с ясно определената цел и стремеж с приказки /така както със злодеянията и бомбите/ да предизвикат хаос и размирици- защото това е, което е необходимо на хора като Първанов и сие, например вече разжалвания собственик на Пловдивския панаир. Голяма мъка им е и са готови да плюят, да рушат, да убиват!

fallback