Снимка: БТА
fallback

"Никой освен тези хора (в. "Галерия") няма интерес от този взрив, коментира в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Oще по темата
Той каза още как депутатът Тодор Великов (влязъл в НС с РЗС, но се отцепил от тях и сега е независим – бел. ред.) е присъствал на разговори, в които са говорили да се правят такива неща, за да привличат общественото внимание.

"Аз ви моля да отидете и да намерите депутатите, които са присъствали на разговорите, когато са си планирали подобни взривове, за да излезе, че някой ги атакува", призова  Борисов.

"Ако им сложим охрана, ще кажат, че ги следим", каза премиерът в отговор на въпрос дали трябва да се постави охрана на работещите във вестник "Галерия".

Той обаче призова мозъчния тръст на взривовете да внимават и когато си играят с такива игри, да не убият хора.

"Радвам се, че поне са го направили професионално и не са убили невинни хора", каза Борисов и призова службите да действат:

"Незабавно да се стегнат и да задържат конспираторите", заповяда им премиерът.

"Един ден, когато се разкрият извършителите, аз предполагам, че те ще бъдат същите, които са пребили журналиста Огнян Стефанов. 1997 г, взривиха мой близък – точно в деня, когато Богомил Бонев правеше една от успешните си акции. Прекалено плоско е. Преди няколко дни, когато поискахме да покажат записа с Менда Стоянова, се оказа, че някой им откраднал джипа - най-ценните им флашки били в джипа. Аз мисля, че вие сте сериозни хора и няма да се поддадете на тези провокации", каза Борисов.

"Знам, че тези хора това могат, това правят. За това са обучавани. За всички в Европа е ясно – каква държава заварихме, с каква организирана престъпност, и какво направихме през последните месеци", каза премиерът.

Според Борисов това, че е предприет верен път, дразни някои хора.

Накрая премиерът Бойко Борисов обяви, че е говорил с вътрешния министър Цветан Цветанов и с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев и им е казал, че от това - дали ще бъдат задържани извършителите на този акт, зависи оценката, която Борисов ще им даде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

731

ломсом

преди 13 години

Галерия на злото

730

естествено

преди 13 години

що ли не е изненада това ? изглежда всички сме в купа "тея са ***" в очите на министър-председателя, след като може да се направи публично такова внушение

729

titi

преди 13 години

НЕОЧАКВАХ ОТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ (БИВШ ПОЖАРНИКАР), ПОДОБНИ ИЗЯВЛЕНИЯ...ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЛЕД КАТО Е БИЛ ГЛ.СЕКРЕТАР. Вършете си работата, явно е че неможете, но до изборите има малко време. И дано си тръгнете скоро. ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА ВЕЧЕ!!! Нали все ни плашихте, че оставката ви е в джоба, а изкарайте я ВЕЧЕ , ДЕ, че ни омръзна да чакаме

fallback