Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

С чисто новите iPad-и на министрите и депутатите от ГЕРБ ще бъдат спестени средства, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева във Велико Търново.

По думите й всички народни избраници имат преносими компютри и с получените таблети „ще се реализира значителна икономия, по отношение на хартиени носители“.

Това е изключителен разход за институция като Народното събрание, смята Цачева.

Oще по темата

Преди седмица министрите от кабинета се сдобиха с нови таблети, купени със средства от държавната субсидия на партия ГЕРБ. Технологични джаджи бяха заделени и за депутатите на партията.

Днес финансовият министър Симеон Дянков коментира, че с новите iPad-и ще се отсекат доста по-малко дървета.

Освен че, чрез новите джаджи ще се противодейства на обезлесяването на горите, финансист № 1 изтъкна, че „това е една инвестиция във времето“.

Дали и депутатите от останалите парламентарни групи в НС ще получат таблети? По думите на финансист № 1 това ще зависи от факта дали другите партии гледат далновидно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 13 години

i az imam tablet koito osven za razvle4enie za drugo ni6to nemojeda bude polezen az znam za6to i e ma tursa4ki s koito nai burzo mogat da stignat do tehniq lubm restorant da izhar4at malko narodna para taka se spestqva i kato mu platqt i interneta lele male .

82

New Generation

преди 13 години

Предлагам на територията на всяка изпепелена, през последните 20 години, гора ГЕРБ да засадят нова. Дърветата по избор - препоръчително Ginkgo biloba, но може и милите родни дъбове и т.н. Разсадници има из цяла България и това може да е зелената стратегия на ГЕРБ. Тогава наистина ще остане нещо за векове след вас.

81

3х1

преди 13 години

Уаууу. Ако и насадят няколко хиляди дървета съвсем ще се превърнат от светло сини в светло зелени. Без това има липса на овощни дървета на територията на България. А и PR ще е положителен.

fallback