А, Б, В-то като мощен инструмент на българщината. Снимка: Булфото
fallback

"Днес имаме 48% от деца, чийто майчин език не е български, а догодина ще бъдат малко повече. Затова е важно да акцентираме, че всички сме български граждани, но в обединена Европа", посочи министърът на образованието Сергей Игнатов.

Данните бяха изнесени на конференцията "Социализация на българското културно-историческо наследство".

Той отбеляза, че още в предучилищната възраст децата се учат да разпознават битовата среда, нормите на поведение – според своята етническа принадлежност, да назовават лични, официални и национални празници, местните обичаи и традиции.

"България е член на ЕС и затова трябва да се положат изключително много усилия за укрепване на националното самосъзнание на живеещите в страната – като български граждани", посочи министър Игнатов.

По думите му другият много голям проблем е, че културно-историческото наследство сега се изучава в училищата, в университетите, но все още не носи тази очакваната добавена стойност.

"Затова културно-историческото наследство трябва да стане част от националната инфраструктура и да се свърже с много други дейности, за да стане не само по-привлекателно, но и да бъде мощен инструмент", смята министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

423

lewskar

преди 13 години

ВицРомче,турче и българче получават по една двойка в училище.На другият ден турчето се смее ,българчето се смее а ромчето плаче,и пита турчето:-Махмуд ти защо не плачеш баща ти не те ли би?-Ами тате вика и да учиш и да неучиш накрая при чичоти в Истанбул ще отидеш.Ромче още по-разплкано пита Иванчо:-Иванчо а теб татко ти не те ли би?-А беше се напил и ми вика;и да учиш и да не учиш накрая в Испания плодове ще берешРомчето вече надуло гайдата от къка вика:-А на мен тате ,като ми хвърли един як кютек с колана и викаУчи мръсен *** ,че един ден ти ще управляваш тази държава

422

левскар

преди 13 години

Докато *** вот определя изборите толкова повече ще стават те,истината е че за едни 6-7% да си напълнят гушките,останалите 93%независимо какви един ден ще станат само едни РОМИ.

421

вива

преди 13 години

Имам две деца - на 10 г. и 1 г.Ще направя всичко, което зависи от мен, за да не останат в тази държава и да издържат тази *** *** ***.Така, както виждам нещата, след десетина години Цветелин Кънчев ще е президент, а данъците за работещите българи ще стигнат 90 %, за да има пари за развъждането на мръсните ***.

fallback