„Създава се впечатлението, че някой си е създал специална служба за подслушване и тази информация да се използва с политически цели”.

С тези думи председателят на Софийската организация на ДСБ Атанас Атанасов интерпретира петъчното съобщение на прокуратурата по случая със скандалните записи на Ваньо Танов и куп високопоставени политици.

В съобщението на прокуратурата се твърди, че по време на производството наблюдаващият прокурор не е бил запознат със записите, които вече станаха толкова известни, че даже се появиха рап парчета с мотиви от тях.

Според Атанасов с петъчното си изявление прокуратурата потвърждава, че става въпрос за СРС-та.

„Министърът на вътрешните работи и до ден-днешен шикалкави и не дава отговор”, заяви бившият шеф на НСС. Отговорността обаче „на практика ляга върху министър-председателя”, категоричен е Атанасов.

„Недопустимо е информацията да не отива към заявителя и да не е ясно кой се разпорежда с нея. Тази информация, поднесена по този начин, официално на страницата на прокуратурата означава, че в МВР са създадени реални условия за злоупотреба със СРС-тата за политически цели”, настояват от ДСБ.

Тъмносините искат прокуратурата да изясни кой е виновен за скандала, който тресе държавата вече месец и да му потърси отговорност.

Десните сезираха обвинението и по случая със сделките на Милен Велчев с държавния дълг.

Още по темата

Димитър Бъчваров цитира становището на финансовото министерство, според което финансовите игри на Велчев през 2002 година струват на българския данъкоплатец 1 милиард лева.

Хората на Иван Костов искат и парламентът да се занимае със случая.

„Иначе ще останат тежки съмнения за злоупотреби, които нямат исторически аналог”, заяви Бъчваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase